Kroatia må stenge av minst 8000 sitteplasser mot Norge

I tillegg blir Norges motstander i EM-kvaliken bøtelagt.

Kroatiske fans skapte trøbbel under EM-kvaliken mot Italia på San Siro 16. november.  Foto: Antonio Calanni, AP

fotball

Det kroatiske fotballforbundet får 80.000 euro (ca. 700.000 kroner) i bot, etter at publikum kom med rasistiske tilrop i EM-kvalifiseringskampen mot Italia.

Det opplyser det kroatiske fotballforbundet fredag.

I tillegg til rasismen, er boten fra Det europeiske fotballforbundet (UEFA) en følge av at de kroatiske supporterne fyrte av pyroteknikk (raketter) og røykbomber på tribunen i Milano. Flere Kroatia-tilhengere gikk også til angrep på politiet under kampen som ble spilt 16. november.

— Uheldigvis er det skjedd som vi fryktet. Utallige ganger har den kroatiske fotballen måttet betale for oppførselen til hooligans, sier Kroatias fotballpresident Damir Vrbanovic.

Underveis i oppgjøret, som for øvrig endte 1-1, ble dommeren nødt til å stoppe kampen på grunn av Kroatia-supporternes oppførsel. Etter ti minutters avbrekk ble imidlertid spillet satt i gang igjen, og kampen ble spilt ferdig. 17 supportere ble arrestert som følge av hendelsene.

I tillegg til boten på 80.000 euro, krever UEFA at Kroatia stenger av minst 8000 sitteplasser i sin neste hjemmekamp. Det er EM-kvalifiseringskampen mot Norge 28. mars.

(©NTB)