Kona mottok trusler etter ektemannens fotballkamp: – For første gang i livet er jeg redd i mitt eget hjem

Inters tap for Juventus utløste voldsomme reaksjoner. Mange av dem retter seg mot innbytter Davide Santon.

Davide Santon ble byttet inn for Mauro Icardi i kampen mot Juventus lørdag kveld. Så snudde kampen. Her er de to Inter-spillerne avbildet i en tidligere kamp.  Foto: ALBERTO LINGRIA / Reuters

fotball

Inter – Juventus 2–3

Lørdag kveld møttes Inter og Juventus til en kamp som var svært viktig for begge lag.

Mens Juventus trengte seier for å holde unna for Napoli i gullkampen, handlet det for Inter om havne blant de fire øverste lagene i den italienske toppdivisjonen og slik kvalifisere seg for neste sesongs Champions League.

Da det gjensto fem minutter av ordinær tid, ledet Inter 2–1.

Manager Luciano Spalletti valgte da å bytte ut målscorer Mauro Icardi. Inn kom forsvarsspilleren Davide Santon.

Så snudde Juventus kampen. Under fem minutter etter at Santon var blitt byttet inn, hadde Inter gått fra å lede 2–1 til å ligge under 3–2.

Fikk du med deg denne? (For abonnenter)

Mottok hets og trusler

På sosiale medier var supportere raskt ute med å peke på sammenhengen mellom spillerbyttet og Juventus’ påfølgende snuoperasjon. Mange la skylden for det sviende nederlaget på Santon.

Den italienske 27-åringen var involvert i begge de sene baklengsmålene.

Enkelte lot det imidlertid gå altfor langt.

Santon og familien har fått motbydelige meldinger slengt mot seg i sosiale medier, og det er også kommet trusler. Det forteller Santons kone, Chloe Sanderson.

I et innlegg på Instagram forteller hun at hun er redd. Innlegget er gjengitt av Football Italia og flere italienske medier.

– Fotball er en idrett med mye lidenskap. Det forstår jeg, og det setter jeg pris på. Men for første gang i livet er jeg redd i mitt eget hjem, der jeg sitter alene med vår baby, skriver Sanderson.

– Jeg får beskjed om å låse dørene, og jeg må bekymre meg for hvordan partneren min skal komme seg hjem i kveld. Dette er ikke greit, skriver hun videre.

Hun understreker at ingen er mer lei seg for resultatet mot Juventus enn Davide Santon.

Gonzalo Higuaín scoret det avgjørende 3–2-målet.  Foto: ALBERTO LINGRIA / Reuters

– Kamp som betyr mye

Tapet kan få store konsekvenser for Inter. Nå er det fire poeng opp til den lukrative Champions League-plassen.

– Dette er en kamp som betyr mye for oss og for fansen. Det kommer til å ta mer enn én søvnløs natt før vi har ristet av oss denne skuffelsen, sa Inter-trener Spalletti etter kampen lørdag kveld.

Han forklarte Santon-byttet med at Juventus presset på for utligning, og at han ønsket å styrke Inter-laget i luftrommet defensivt.

For Juventus innebar denne serierunden et langt steg mot serietittelen. Med tre runder igjen har de fire poengs forsprang til Napoli, som søndag tapte for Fiorentina.