Knallhard straff for Strømsgodset-spiller etter slaget mot Demidov

Sjekk hvor mange kamper han må sone.

UTVIST: Flamur Kastrati ble utvist i oppgjøret mot Brann. Her i en opphetet duell med Branns Vadim Demidov like før han fikk det røde kortet.  Foto: Digitalsport

fotball

Strømsgodset-spilleren Flamur Kastrati ilegges fire kampers karantene etter utvisningen mot Brann i serieåpningen.

Kastrati sparket mot hodet til en liggende Amin Nouri på Brann. Branns kaptein Vadim Demidov reagerte hardt og konfronterte Kastrati, som svarte med å klapse til Demidov. Det ga rødt kort.

«I medhold av Reaksjonsreglementet og Forbundsstyrets retningslinjer for sanksjoner mot utviste spillere ilegges Flamur Kastrati fire kampers karantene for sin opptreden under Tippeligakampen mellom Strømsgodset IF og SK Brann 13. mars», heter det.

Spark, slag og protester

Disiplinærutvalget har i sin vurdering lagt vekt på de tre forhold ved utvisningen som dommeren nevner i sin utfyllende utvisningsrapport:

  • At spilleren sparker mot hoderegionen til en motspiller.
  • At spilleren slår en motspiller i ansiktet/hodet.
  • At spilleren ikke forlot spillebanen uten protester, men kom tilbake på banen etter å ha blitt utvist.

«Etter en helhetsvurdering har Disiplinærutvalget besluttet å gi en karantene på fire kamper».

«Hånden skled opp»

Kastrati ba om unnskyldning etter søndagens 2-2-kamp.

– Dommeren gjør helt rett som gir meg rødt kort. Jeg prøvde bare å forsvare meg, men hånden skled opp i ansiktet (hans). Det er bare å beklage til hele Drammen. Vi skulle hatt tre poeng, men jeg klarte å rote det til, sa Kastrati.

– Jeg føler at han kom med albuene opp, og jeg prøvde bare å beskytte meg. Det var ikke et slag, men det er rødt kort. Jeg slår ingen ned på fotballbanen, fortsatte den utviste Godset-spilleren.