Knallhard anklage mot Arsenal-stjernen: – Det er juks

Ærlighet varte ikke lengst, mener West Bromwich-manager Tony Pulis.

Alexis Sánchez beskyldes for filming etter Arsenals seier over West Bromwich.  Foto: REUTERS

fotball

ARSENAL-WEST BROMWICH 2–0

Arsenal trakk det lengste strået i mandagens Premier League-kamp mot West Bromwich. I etterkant var bortelagets manager Tony Pulis rasende.

Pulis begynte med å si at han «ikke skulle snakke om dommeren», men listet så opp en rekke klager over kampleder Bobby Madleys prestasjon.

West Brom-manageren mente blant annet at bortelaget burde fått straffe i første omgang, etter en duell mellom Arsenal-stopper Shkodran Mustafi og Jay Rodriguez. I tillegg reagerte han på måten Arsenals stjernespiller Alexis Sánchez skaffet seg et frispark i åpningsminuttene.

– Sánchez filmet seg til det første frisparket - og det er å jukse. Vi får ikke belønning for å være ærlige, sa Pulis ifølge The Telegraph.

– Sánchez faller, det er juks. Jay er ærlig og får ingenting for det, la han til.

Tony Pulis var misfornøyd med en rekke nøkkelsituasjoner etter tapet for Arsenal.  Foto: REUTERS

Wengers motargument

Nytt for denne Premier League-sesongen er at spillere kan straffes for filming i etterkant av kampen. Det er foreløpig ingen indikasjoner på at Sánchez vil bli straffet.

I stedet var det Arsenal som fikk straffe. Alexandre Lacazette benyttet sjansen fra krittmerket til å score sitt andre for dagen - og dermed i praksis avgjøre kampen.

Det hører med til historien at dommeren tilsynelatende benyttet seg av fordelsparagrafen da Jay Rodriguez ville ha straffe før pause. Det var Arsenal-manager Arsène Wenger rask med å påpeke etter kampen.

– Det var fordel og de scoret nesten, de traff stolpen. Avgjørelsen er mulig å forsvare fra begge ståsteder, sa Wenger.

Seieren var svært viktig for Arsenal - som klatret opp til en syvendeplass på Premier League-tabellen. Det er seks poeng opp til de to Manchester-klubbene, men kun ett poeng opp til fjerdeplasserte Tottenham.

West Bromwich er på sin side på 12. plassi Premier League med åtte poeng etter seks runder

Er sykkel-VM i Bergen et VM i bergensk selvgodhet eller en sykkelfest? Og hva er det Ronny Deila gjør galt i Vålerenga? Hør Aftenpodden Sport her nå: