Klubbhelten avsluttet Chelsea-karrieren på gullstol

Didier Drogba måtte ut med skade og ble båret av banen av lagkameratene i sin siste Chelsea-kamp.

VERDIG AVSKJED: Etter å ha blitt skadet i sin siste kamp for Chelsea, ble Didier Drogba båret av banen på gullstol av lagkameratene.  Foto: NTB Scanpix

fotball

Før sesongens siste kamp, annonserte Didier Drogba at han forlater Chelsea etter sesongen. Drogba kom tilbake til klubben han spilte åtte sesonger for fra 2005-2012 før denne sesongen, har har vært med på å sikre klubben seier både i ligaen og ligacupen.

Gullstol

Spissen fikk spille fra start mot Sunderland og ble valgt til kaptein i sin siste kamp på Stamford Bridge, men avskjedskampen tok slutt før planen for ivorianeren. En skade gjorde at han måtte forlate banen, og lagkameratene sørget for at hans siste aktive sekunder på Chelseas hjemmebane ble minneverdige. De løftet Drogba på gullstol og bar han til sidelinjen, der innbytter Diego Costa ventet.

Etter byttet vinket takket Drogba til Chelsea-fansen, som ga spissen stående applaus.

- Ikke farvel, men på gjensyn

Et verdig punktum på karrieren i Chelsea, men ikke på spillerkarrieren, ifølge Drogba selv.

— Jeg vil gjerne spille i alle fall i ytterligere en sesong. For å få mer spilletid, har jeg forstått at jeg må spille for en annen klubb enn Chelsea, sier han.

— Alle tilhengerne mine vet at jeg elsker denne klubben. Når jeg nå gir meg her, er håpet at jeg skal komme tilbake hit en gang i framtiden i en annen rolle enn å være spiller, sier Didier Drogba.

José Morinho sa følgende om sin trofaste spiss før kampen:

— Dette er ikke farvel, men på gjensyn. Didier er en del av Chelsea-familien.

Etter kampen venter en nok et flott øyeblikk for Drogba. Han får han og resten av Chelsea-laget heve Premier League-pokalen.