Klar for sin tredje strake cupfinale

— De skal få prøve å slå oss den som vil, men de skal få det tøft, sier cupkongen Ørjan Håskjold Nyland.

Ørjan Nyland kunne feire med fansen og lagkameratene onsdag kveld, etter at Molde tok seg til nok en cupfinale.  Foto: DIGITALSPORT

fotball

Keeperkjempen var nær ved å forære Franck Boli et enkelt mål da han glapp Stabæk-spillerens skudd 13 minutter inn i semifinalen, men han ble berget av lagkamerat Per Egil Flo som kom stormende til og klarerte på streken.

En spektakulær scoring av Mohamed Elyounoussi fire minutter før full tid sikret finaleplassen for Molde, som dermed får muligheten til å forsvare fjorårets cupgull.

Ørjan Håskjold Nyland kan på sin side vinne cupen for tredje året på rad. Han storspilte da Hødd tok et sensasjonelt cupgull i 2012, og fulgte opp med avgjørende redninger da Molde gikk hele veien i 2013. Nå drømmer han om en ny triumf.

— Nå er vi klar for finalen, og da handler det kun om å vinne. Målet vårt før sesongen var å forsvare cupgullet, og det føles utrolig godt å få den muligheten, sier han til Rbnett.

Samme hvem

Torsdag kveld blir det klart hvem Molde møter i cupfinalen i november. Odd og Sarpsborg 08 skal gjøre opp om finalebilletten på Skagerak arena i Skien.

— Det er egentlig samme hvem vi møter i finalen. De skal få prøve å slå oss den som vil, men de skal få det tøft, sier han.

Jubelscenene etter onsdagens kamp mot Stabæk var heftige, og Molde-trener Tor Ole Skullerud benyttet anledningen til å fyre opp fansen skikkelig da finalebilletten var sikret. Det at Molde får muligheten til å kjempe om et nytt cupgull foran et fullsatt Ullevaal betyr mye for treneren.

Innholdsrik høst

— Det betyr masse. Cupfinalen har jeg vunnet før, og det er jeg innstilt på å få til igjen. Det er en stor begivenhet. Det er stort for klubben og det er stort for supporterne, sier han.

— Vi har mye å spille for denne høsten, og en cupfinale sent på året blir en stor opplevelse. Vi har en stor stall, og jeg tror nok alle er ivrige etter å spille cupfinalen. Det kommer vi nok til å se på treningsfeltet i månedene som kommer, sier han.