Kjemper mot klokka for å rekke VM: Her er omfanget av Bendtners lyskeskade

To til fire uker er anslaget på Nicklas Bendtners lyskeskade.

KAN MISTE VM: En skuffet Nicklas Bendtner forlater banen mot Brann med en lyskeskade.  Foto: Wold, Ole Martin / NTB scanpix

fotball

– Jeg vil ikke konkludere med noen ting. Det virker å være en lite skade i lysken. Som regel er det en skade som tar to til fire uker å behandle, men det er veldig vanskelig å si før vi har tatt bilder av det (MR), sier Haakon Schwabe til Adresseavisen.

Schwabe er RBKs medisinske koordinator, og han snakket med Bendtner rett etter at han gikk av med smerter i 1–2-tapet for Brann.

Da hadde Bendtner akkurat utliknet - trodde alle - men scoringen ble annullert for offside. En avgjørelse som TV-bildene viste var feil.

Forlot stadion med mor og sønn

Bendtner selv skal ha forlatt Lerkendal sammen med sønnen og sin mor, men Schwabe forteller om en svært skuffet dansk spiss, som altså pådro seg en strekk bare timer før Åge Hareide nedskalerer bruttotroppen til VM.

– Han synes det er ekstrem dårlig timing, og er lei seg, sier Schwabe, som heller ikke blir den som vil behandle Bendtner mandag morgen.

– Han reiser til Danmark i morgen. Og som sagt synes jeg det er for tidlig å gi noe eksakt anslag på hvor lenge han er ute. Det er vanskelig å si, forteller Schwabe.