Kane med hattrick da Tottenham vartet opp med målshow

Endelig løsnet det for spissen, som fram til i dag hadde scoret ett mål denne sesongen.

Harry Kane feirer med lagkamerat Erik Lamela etter en av sine tre scoringer mot Bournemouth.   Foto: Reuters

fotball

Tottenham-fansen satte søndagskaffen i vrangstrupen etter bare 50 sekunder spilt mot Bournemouth søndag.

Plutselig fikk hjemmelagets Matt Ritchie stå helt alene på bakerste stolpe og prikke inn 1-0 med et skudd ved nærmeste stolpe.

Den ledelsen skulle ikke vare lenge.

Krisekamp av Boruc

Sju minutter senere kom starten på det som skulle bli en skikkelig marerittkamp for keeper Artur Boruc. Harry Kane mottok ballen inne i 16-meteren. Boruc kom ut, og Kane går utover i banen. Da valgte Boruc å stikke ut foten, Kane ble felt og dommer pekte på straffemerket.

Straffen tok Kane selv, 1-1, og en dobling i antall mål denne sesongen for fjorårets sensasjon.

Artur Boruc kunne lite gjøre med straffen til Harry Kane som førte til 1-1. Det skulle bli totalt fem baller bak den polske keeperen.   Foto: Reuters

Etter det skulle det aller meste dreie seg om Tottenham, og hvor stor seieren skulle bli. 2-1: Skuddet fra Danny Rose gikk rett i en Bournemouth-forsvarer. En heldig Moussa Dembele fikk ballen rett i beina, og kunne enkelt sette inn ledelse for gjestene fra London. Da var det spilt 17 minutter.

Harry Kane-show

— Det der er slett keeperspill, utbrøt TV 2-kommentator Per-Jarle Heggelund.

Så gikk det 13 minutter før nummer tre lå i nota. Et innlegg fra Kane skulle bare plukkes av Boruc. I stedet mister keeperen ballen på uforklarig vis rett i beina på Erik Lamela, som fikk en enda enklere jobb enn Dembele med å sette inn bortelagets nummer tre for kvelden.

Marerittomgang av Artur Boruc, og det skulle komme mer.

I andre omgang satte Harry Kane-show inn for fullt. Ti minutter inn i omgangen slo danske Christian Eriksen et perleinnlegg, i den andre enden var høyrebeinet til Harry Kane som satte inn sitt andre for kvelden, bak denne gang en sjanseløs Boruc.

Bournemouth var ikke i nærheten etter at Tottenham kom tilbake, og det hjalp lite at Arthur Boruc var i det gavmilde hjørnet. 5-1 kom etter et hjørnespark. Toby Alderweireld headet, Boruc var nok en gang glepphendt, og nok en gang satte Harry Kane ballen i mål, denne gang til hattrick.

Det resultatet sendte Tottenham opp på en sjetteplass, mens Harry Kane endelig nærmer seg der man trodde han skulle være: Toppen av målscorerlista.

Joshua King startet for hjemmelaget, men ble byttet ut etter timen etter en svak kamp fra nordmannen.