Kampen om backplassen

Knut Olav Rindarøy og Per Egil Flo kjemper en hard kamp om venstrebackplassen hos Molde.

Knut Olav Rindarøy og Per Egil Flo er konkurrenter om venstrebackplassen på Ole Gunnar Solskjærs Molde-lag. Begge har pene ord å komme med om den andre.  Foto: Erik Birkeland

fotball

De to sidebackene har omtrent spilt annenhver kamp denne høsten, og har mange gode ord å si om hverandre, selv om konkurransen er stor.

— Knut Olav er rask og trygg med ball og har en god venstrefot. Han har både offensive og defensive kvaliteter. Det at han er så rask gjør at han klarer å hente seg inn igjen defensivt. Offensivt har han en god touch og er flink til å finne pasningsalternativ, sier Per Egil Flo.

Positiv til rullering

Knut Olav Rindarøy synes på sin side at den tidligere Sogndal-kapteinen er en stabil og god spiller, men visste så mye om ham før han ankom MFK i sommer.

— Han er litt mer robust spiller enn meg og er bedre på hodet. Per Egil er en spiller som absolutt gir meg konkurranse, sier Rindarøy.

Flo innrømmer at han ikke er i nærheten av å være like rask som backkonkurrenten, men sier at han har god kondisjon og løper mye på banen. Han stiller seg positiv til Ole Gunnar Solskjærs rulleringspolitikk.

— Det blir bra konkurranse mellom oss. Du kan ikke slippe deg nedpå, og det hjelper begge to slik at vi utvikler oss, fortsetter Flo.

- Har en bred tropp

Rindarøy sier at det er klart at en spiller vil spille alle kampene, men understreker at det er Solskjær som tar ut laget. Som de konkurransemenneskene de er blir begge skuffet om de må sitte på benken.

— Hvis man ikke synes det er OK bør man finne noe annet å gjøre. Nå er det sånn at vi har en stor og bred tropp og alle skal spille, forklarer Rindarøy.

I morgen kommer Tromsø på besøk til Aker stadion. Laget fra nord har slitt voldsomt denne høsten og står i fare for å rykke ned. De har ingen enkel oppgave foran seg i morgen heller, på bortebane mot et formsterkt MFK-lag. Og møter garantert en spillesugen back på MFKs venstreside.

— Tromsø har offensive backer selv, men man vet ikke hvor offensive de blir på bortebane. De dobler på kant og kommer rundt, sier Flo.

Rindarøy har ellers tro på at MFK kan gi Tromsøforsvaret nok å gjøre på i morgen, og at spesielt midtstopperne vil bli utfordret på farta.

— Det kan godt hende at de vil legge seg lavt når de kommer hit, men hvis sidebackene går blir det ganske store rom, sier Rindarøy.

Kunstgress

Denne uka ble det kjent at MFK har vedtatt å legge kunstgress på Aker stadion. Flo har ingen sterke meninger om det ene eller det andre, han opplevde at det ble kunstgress på Fosshaugane i fjor. Mens Rindarøy støtter vedtaket tatt av klubben.

— Jeg er en spiller som liker å spille på naturgress, men hvis det skal være sånn som det har vært i år så vil det være bedre med kunstgress også her, fastslår Rindarøy.