Jürgen Klopp: - Vi jobber med å fylle tomrommet etter Gerrard

Jürgen Klopp sier savnet av Steven Gerrard i Liverpool fortsatt er merkbart.

Steven Gerrard var en nøkkelspiller for Liverpool i over i et tiår. Nå sier manager Jürgen Klopp at de jobber med å fylle tomrommet etter legenden.   Foto: Reuters

fotball

Den karismatiske tyskeren overtok roret hos Liverpool da Brendan Rodgers måtte gå tidligere i høst.

Jürgen Klopp har ikke fått noen flying start, og har det siste gått på sviende nederlag mot lag som Newcastle og Watford.

Nå snakker tyskeren om den første tiden i Liverpool og veien videre. I et intervju med Sky Sports forteller han at klubben fortsatt merker at Steven Gerrard er borte.

Henter ikke Gerrard tilbake

— Spillerne må fylle tomrommet. Det er en stor oppgave. De prøver, men de er unge. Det er ikke en unnskyldning, jeg bare beskriver situasjonen. Vi jobber med det, sier Klopp i intervjuet.

Gerrard forlot Liverpool etter fjorårets sesong, etter 17 sesonger i den røde drakten.

Fikk du med deg denne?

Liverpool-helten har siden vært under kontrakt med det amerikanske laget L.A Galaxy, og har i vinterpausen trent med sine gamle lagkamerater på Melwood. Klopp har også tidligere uttalt at han og Gerrard har pratet sammen flere ganger om situasjonen i klubben.

Manageren sier det ikke er aktuelt å hente Gerrard tilbake akkurat nå.

Møter serielederen

FORMSPILLER: Odion Ighalo storspilte mot Martin Skrtel og Liverpool i forrige serierunde.   Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB scanpix

— Jeg er en optimistisk fyr, men han er under kontrakt. Det blir ikke noe låneopphold nå, men hvis vi kan hjelpe han med noe som helst, så gjør vi selvfølgelig det, sier Klopp.

2. juledag er boxing day og fotballens nasjonaldag på balløya. Liverpool møter høytflyvende Leicester, som meget overraskende leder Premier League til jul. Klopp har stor tro på seier, selv om de røde fra Liverpool står uten seier på de siste tre kampene.

Tror på topp fire

— Selvfølgelig er det mulig. Vi må jobbe hardt for hver lille seier. Vi vet at det krever hardt arbeid, men vi er klare for dette. Så må du ha litt flaks. Nå trenger vi resultater for å fortsatt være med, og slik at folk kan fortsette å tro på oss, sier Klopp, og mener det fortsatt er gode muligheter for å ende blant de fire beste.

Til Tv 2 sier samme mann at Leicester er favoritter 2. juledag.

– Ja, uten tvil. Det betyr lite at de er favoritter, men de er virkelig i syvende himmel nå og fulle av selvtillit, sier Klopp.

48-åringen sier det kan bli aktuelt å hente nye spillere i januarvinduet, men vil ikke være med på at mange spillere må hentes inn bare fordi eksperter hevder det.

— Hvis jeg finner en spiller som kan løse alle våre problemer, så samler vi alle pengene vi har og kjøper han med en gang. Men hvis vi ikke får tak i noen, så klarer vi oss med de spillerne vi har, sier Klopp.

Du kan følge alle ti kampene fra boxing day direkte her