Ivar Hoff støtter Rekdal, refser Starts behandling av trenerprofilen: – Horribelt

Den tidligere treneren og journalisten Ivar Hoff er ikke fornøyd med Starts behandling av Kjetil Rekdal.

  Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix og Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix.

fotball

Tidligere i uken opprettet Start personalsak mot trener Kjetil Rekdal, men treneren har ikke latt det forbigå i stillhet, selv om Start mente han skulle være fritatt fra sine oppgaver fra hovedtrener.

Etter å ha kranglet med klubben gjennom pressemeldinger, troppet Rekdal og hans advokat opp på Sør-Arena før lørdagens kamp mot Aalesund. Etter litt møtevirksomhet med klubben gikk han i garderoben. Det endte med at Rekdal var tilbake som hovedtrener på benken i seriepremieren. Start tapte 0–1.

Det var en dag Fotball-Norge sent kommer til å glemme. Selv om Rekdals konflikt med Start kan ha virket spesiell, så er det faktisk ikke første gang en trener møter opp mot arbeidsgiverens vilje.

Mener det Rekdal har gjort er identisk

I 1979 ble Ivar Hoff avskjediget av Brann. Han mente imidlertid at oppsigelsen var usaklig og dermed ugyldig. Han møtte derfor opp på trening.

– Etter råd fra min advokat, Tor-Erling Staff, møtte jeg opp. «Du har ikke akseptert at du har fått sparken,» sa han. «Da må man stille på arbeidsplassen. Det er selvfølgelig uaktuelt at du får jobbe, men da kan du gå derfra med ryggen fri.» Slik var arbeidsmiljøloven den gang, forteller Hoff.

– Jeg tolker det Rekdal har gjort som identisk, legger han til.

Den tidligere treneren og journalisten refser måten Start har behandlet Rekdal.

– Måten han er blitt behandlet på, er horribel. Det er bare et nytt bevis på udugeligheten som er til stede i norsk toppfotball.

Han tror ikke det er mulighet for noen endelig gjenforening mellom Start og Rekdal.

– Man må få til et møte og bli enige om det økonomiske. Deretter reiser nok Rekdal hjem igjen, mens Start må finne ny trener.

Hoffs sak endte med et forlik og at han forlot jobben som Brann-trener.

Her er Starts svar

Starts styreleder, Monica Grimstad, ønsker ikke å kommentere karakteristikkene Hoff kommer med. Hun ønsket imidlertid før lørdagens kamp å påpeke at Rekdal ikke er suspendert av Start.

– Vi forholder oss til arbeidsmiljølovens retningslinjer for behandling av en personalsak, sa hun.

Selv om Start ikke ville at Rekdal skulle lede laget mot Aalesund, så ble det altså til at han gjorde det.

– Det har vært hektisk, og vi opplever det i likhet med mange andre surrealistisk, sa Grimstad etter lørdagens kamp.

– Jeg må være ærlig å si at det er en helt surrealistisk situasjon, og jeg hadde aldri min villeste fantasi trodd at det skulle ende opp sånn. Det har vært lite søvn og lite tid til familie, sier Christopher Langeland, arbeidende styreleder i Start En Drøm.

De to var de eneste representantene fra Start som stilte opp for pressen etter tapet mot Aalesund. Spillerne og trenerne ble holdt unna, mens Kjetil Rekdal satte seg i bilen og kjørte – uten å snakke med pressen.