Italiensk stjerne: - VM-leiren vår var som en feriekoloni

Leonardo Bonucci mener Italias svake VM kom som en følge av for høy selvtillit og for dårlige forhold på lagets VM-base.

Leonardo Bonucci slakter Italias VM. Her stanger han inn 2-0-målet som avgjorde kampen mot Norge.  Foto: Terje Pedersen, NTB Scanpix

fotball

For andre gang på rad endte VM med exit i gruppespillet for Italia. Nå tar Bonucci bladet fra munnen og kritiserer lagets mentale inngang til mesterskapet.

— Vi dro til Brasil overbevist om at vi var blant de aller sterkeste lagene. Og kanskje hadde vi litt for stor tro på oss selv, sier Juventus-spilleren i et intervju med Gazzetta dello Sport.

27-åringen kritiserer også forholdene ved lagets base, og mener det lignet en feriekoloni.

— Det var et flott sted for en ferie, med stranden og havet bokstavelig talt rett utenfor døren. Men det var for langt å gå til treningsbanen. Vi måtte gå i 20-30 minutter, og måtte bane oss vei forbi vanlige folk, hvor mange ropte skjellsord til oss. Det var nok ikke de beste omgivelsene for å prestere i et VM, sier Bonucci.

Italia startet mesterskapet sterkt med 2-1-seier mot England. Men tap mot både Uruguay og Costa Rica gjorde at laget ikke avanserte til åttendedelsfinalen. I kvalifiseringen til det kommende EM-sluttspillet innledet laget med å slå Norge 2-0 i september. (©NTB)