Irritert Hareide angrep dansk presse: - Dere har misforstått meg

Nordmannen føler seg feilsitert om landskamp.

Åge Hareide ble hissig under pressekonferansen med danske medier mandag. Her under kampen mot Kasakhstan.  Foto: NTB SCANPIX

fotball

I helgen skrev flere danske aviser at landslagssjef Åge Hareide helst hadde sett at de ikke skulle spille den oppsatte treningskampen mot Tsjekkia.

LES OGSÅ:

Ifølge Ekstrabladet gikk en «møkksur» Hareide til angrep på dansk presse på en pressekonferanse mandag. Han føler seg misforstått. På spørsmål om hva han tenkte om tirsdagens landskamp, tok han heller opp artiklene med de frammøtte journalistene.

— Jeg har bare noen betraktninger om pressen. Det kommer fram at jeg var motstander av å spille mot Tsjekkia, men det er jeg ikke. Det var en refleksjon, fordi vi ble enige om å spille kampen i sommer. Tidligere hadde vi datoer hvor vi kunne spille treningskamper, men det har vi ikke lenger. Jeg sa at det var en ugunstig dato, siden spillerne har hatt press på seg. Jeg sa ikke at vi ikke ville spille kampen, og jeg er slett ikke motstander av den. Jeg ønsker denne kampen, sa en, ifølge Ekstrabladet, hissig Hareide.

Sentrale spillere har meldt forfall

Før han fortsatte sitt verbale angrep.

— Jeg håper at det kommer riktig fram, så det ikke bare er en tittel og refleksjoner lenger nede i artikkelen. Det samme gjelder spillere og skadde spillere. Jeg er veldig forbauset over at det framstilles som at spillerne ikke vil spille. De vil absolutt være med mot Tsjekkia, sa Hareide på pressekonferansen.

Flere sentrale spillere har meldt forfall på grunn av skader, og Hareide har hentet inn erstattere, blant annet RBK-duoen Mike Jensen og Christian Gytkjær. Dansk presse har spekulert i om spillerne har meldt forfall fordi de ikke ville spille kampen. Det opprører Hareide.

— Det handler om om å pleie spillere som har problemer. Og det synes jeg er riktig å få fram. Det er også riktig å være forbannet når slike ting skjer, like fullt som dere kan skrive hva dere vil, sa Hareide, mens han gjentatte ganger slo i bordet for å understreke sine poeng.

Se hele intervjuet med Åge Hareide hos Dansk Radio.

LES OGSÅ:

Storavis stilte ultimatum

Dansk presse var lenge positiv til jobben Hareide har gjort med det danske landslaget, og før seieren mot Kasakhstan krevde den danske storavisen Ekstra Bladet at han måtte vinne kampen for å kunne fortsette.

LES OGSÅ:

Det gjorde han med glans, 4-1 vant til slutt danskene.

LES OGSÅ: