Ingebrigtsen roser Bendtners holdning: - Jeg har bare positive ting å si

Tidligere Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen føler med Nicklas Bendtner i situasjonen han er i.

Tidligere Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen har kun gode ting å si om den danske spissen Nicklas Bendtner.   Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

fotball

– Det er rett og slett bare synd. Nicklas er en fantastisk fotballkapasitet. Det er en trist situasjon, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

Ingebrigtsen var selv med å hente den tidligere Arsenal-spilleren til Rosenborg. Dansken ble Eliteseriens toppscorer med 19 mål i sin første sesong i 2017, men maktet bare fem nettkjenninger forrige sesong.

Denne sesongen har Bendtner fått lite spilletid, og i sist kamp mot Lillestrøm var han ikke engang med i troppen.

– Jeg har ikke grunnlag for å si om det er andre ting enn sportslige som gjør at han ikke fikk være med mot Lillestrøm. Men sånn jeg kjenner Nicklas, har jeg bare positive ting å si, sier den tidligere RBK-treneren som forteller at han aldri opplevde problemer med danskens motivasjonen.

– Nei. Jeg opplevde at han var ett hundre prosent dedikert til fotballen. Det samme var de andre i gruppa. Alle jobbet knallhardt for Rosenborg.

Ingebrigtsen presiserer i en tekstmelding til Adresseavisen at han ikke ønsker å uttale seg om RBKs disponeringer og laguttak.

Bendtner har kontrakt med Rosenborg ut sesongen, men klubben har antydet at den danske spissen kan bli solgt allerede i sommer.

Ingebrigtsen ledet Rosenborg til tre seriemesterskap og to cupgull i sin periode som trener for klubben før han forrige sesong fikk sparken. 1. juni starter han jobben som hovedtrener for den belgiske toppklubben Oostende.

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

fotball