Hovland: - Jeg stortrives i Tyskland og livet er helt topp

Even Hovland går trolig inn på Norges lag mot Aserbajdsjan fredag. I Tyskland er han i ferd med å overvinne språkproblemene.

Even Hovland slet med språkproblemene i Tyskland, men nå har han funnet seg godt til rette. Det har han også på landslaget og fredag starter han sannsynligvis for Norge mot Aserbajdsjan.  Foto: NTB Scanpix

fotball

Hovland fikk spille 2.-omgangen mot Sverige mandag, og han klarte seg godt sammen med Vegard Forren. De to kjenner hverandre svært bra fra tiden i Molde.

Mange tipper at Hovland kommer inn fra start fredag.

— Vi får se. Det er vel til sjuende og sist Per-Mathias (Høgmo) som tar ut dette her, men alle som er her vil jo starte, sier Hovland til NTB.

For et snaut år siden flyttet han til Nürnberg. Utenlandslivet startet ikke bra. Nordmannen skadd seg og kom på etterskudd. Men i løpet av vinteren ble han fast inventar i 2. Bundesliga.

— Jeg stortrives i Tyskland, og livet er helt topp. Den største utfordringen har vært språket. Jeg kunne ikke noe tysk og hadde bare hatt litt fransk på skolen. Det hjalp ikke mye i Tyskland, men jeg har lært meg litt etter hvert. Det går bedre.

Tøffere

Kroatia leder EM-kvalgruppen med 13 poeng. Det er to flere enn Italia og fire mer enn Norge. Det gjenstår fem omganger.

De to beste går rett til sluttspillet mens treeren får sjansen i et omspill sent på høsten i år.

Hovland debuterte for Norge for tre år siden. Han sikter mot en sentral rolle i det han håper blir EM-fotball neste sommer.

— Det er stor konkurranse på alle plasser, og det skal ikke mye til for at det blir utskiftninger. Dermed blir det en ekstra driv, og alle gir alt på trening og kamper.

— Aserbajdsjan, hva kommer de med?

— De vil til EM de også. Dette blir nok en tøff kamp. Skal vi henge med bør vi vinne, men det blir ikke lett. Det er ikke noen lette kamper.

Forsvarsspilleren har to år igjen av kontrakten med Nürnberg. Klubben ble bare nummer ni i vår, og ambisjonen for neste sesong er opprykk.

To nye?

Sannsynlig norsk lag (4-4-2) mot Aserbajdsjan: Ørjan Håskjold Nyland — Omar Elabdellaoui, Even Hovland, Vegard Forren, Tom Høgli - Martin Ødegaard, Håvard Nordtveit, Stefan Johansen, Per Ciljan Skjelbred - Alexander Søderlund og Joshua King.

Dersom dette blir startelleveren ryker Alexander Tettey og Håvard Nielsen ut fra Sverige-kampen (0-0) mandag. (©NTB)