Høgmo: - Vi har et effektivitetsproblem

Landslagssjefen innser at det ikke akkurat stinger mål av Norges landslag etter marerittstarten i EM-kvalifiseringen.
fotball

Norge – Italia 0-2

ULLEVAAL (Aftenposten): Mens Italias landslagssjef valgte å vrake superspissen Mario Balotelli, sliter Høgmo med norske spillere som knapt scorer mål.

Mot Italia valgte han Joshua King på topp – en spiller som står med to scoringer på sine 12 A-landskamper.

— Hva savner du mest på dette laget, Høgmo?

— Jeg har ikke lyst til å gå inn på det, men når man ser på laget i dag, så er det unge spillere som nesten aldri har spilt sammen. Så jeg savner først og fremst at de får mer erfaring og at de får spilt mer sammen, sier Høgmo på spørsmål fra Aftenposten – og fortsetter:

— Men vi har en effektivtetsutfordring, det er det ingen tvil om. Men det har landslaget hatt en god stund, sier han.

— Men jeg vil også legge til at Josh (King) har spilt to meget gode landskamper, sier Høgmo etter 0-2 mot Italia på et nesten fullsatt Ullevaal.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo før kampstart.  Foto: NTB scanpix

Håpet om en god start på EM-kvalifiseringen ble knust allerede etter 16 minutter.Mannen som henviste Mario Balotello til en plass utenfor Italia-troppen, Simone Zaza, utnyttet passivt norsk forsvarsspill og satte inn 1-0 via Håvard Nordtveit.

Norge slet med å skape særlig trøbbel for italienernes sisteskanse Gianluigi Buffon, og en halvtime før slutt økte Leonardo Benucci bortelagets ledelse. Da gikk lufta ut av Høgmos menn og årets første EM-kvalifiseringskamp endte 0-2. — Vi lykkes relativt bra i første omgang med det vi ønsker å få til. Førsteomgangen er bra gjennomført, med tanke på motstanden, men i andre omgang strekker vi ikke helt til. Vi møter et sterkt lag med gode individuelle spiller og de vinner fortjent 2-0, sier Høgmo på pressekonferansen etter kampen.

- Er du skremt eller forferdet over at det så langt opp til et lag som Italia? spurte TV 2s Davy Wathne.

— Nei, vi vet at det er en avstand opp til Italia. Det er et av verdens beste lag. Vi tar med oss veldig mye nyttig fra denne kampen. Og vi gleder oss til neste mulighet om én måned (bortekamp mot Malta og hjemme mot Bulgaria).