Høgmo: - Laget er klart

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo har seiersoppskriften klar. Og han har bestemt hvem som får oppgaven.

SELVSIKRE: Per Ciljan Skjelbred forsikrer om at landslagsgutta har selvtillit foran møtet med Malta. Mens Per-Mathias Høgmo har både seiersoppskriften og laget klart.  Foto: TERJE PEDERSEN / NTB SCANPIX

fotball

TA’QALI (aftenposten.no): Det er ett døgn igjen til landslagssjef Per-Mathias Høgmo sender Norge ut på Ta’ Qali nasjonalstadion i EM-kvalikens andre kamp.

Malta er motstander – et lag som ikke har vunnet en EM-kvalikkamp siden 2006. Norge har ikke vunnet en fotballkamp siden januar.

På pressekonferansen på matcharenaen torsdag kveld, før Norge trente ute på gresset, kom Høgmo med sin oppskrift på hvordan Norge skal slå Malta.

— Oppskriften blir å holde tempo oppe i angrepsspillet, så blir det ekstremt viktig å være konsentrerte i 90 minutter og holde oss til planen. Malta har strammet seg opp, det så vi i 1-0-tapet for Slovakia og 2-0-tapet for Kroatia, sier landslagssjefen til Aftenposten.

Flere kampplaner

På pressekonferansen fikk Høgmo spørsmål om det norske laget. Svaret var klart:

— Det meste er klart. Spillerne får vite laget på spillermøtet i morgen før vi drar til stadion.

- Starter Martin Ødegaard?

— Det får dere se i morgen, sa Høgmo.

Norges tropp er skadefri og klar for kamp. Og Høgmo har, naturligvis, flere kampplaner avhengig av kampbildet i oppgjøret.

— I det offensive spillet handler det om å bryte ned motstanderen. Da blir innleggsdimensjonen, komme rundt på kant, gjennom midten, bak dem – tross for lite bakrom, viktig. I tillegg har vi muligheten til å endre kampbildet underveis. Både med spillstrategi og kompetanse vi har tilgjengelig i de ulike rollene på benken, svarer Høgmo på Aftenpostens spørsmål.

Stor selvtillit

Norges kaptein Per Ciljan Skjelbred var også med på den UEFA-offisielle pressekonferansen.

— Følelsen i troppen er bra, selvtilliten er stor. Guttene er giret på å komme i gang med kampen. Vi skal ha en siste trening, få kjent litt på banen og kroppen, så gleder vi oss til å komme i gang, sier Hertha Berlin-spilleren.

- Hvor står laget, Høgmo?

— Vi hadde tre veldig gode treninger i Norge før vi dro ned. Vi kjørte ganske tøft tirsdag og onsdag. Vi er klare, sier Høgmo.