Her går det galt for Brann - serielederen snublet

Det er første gang dette skjer i Bergen i år.

Brann-keeper Samuel Sahin-Radlinger måtte kapitulere på hjemmebane for første gang denne sesongen i 1-1-kampen mot Haugesund i Eliteserien onsdag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix 

fotball

Brann-FK Haugesund 1–1

Brann slapp inn mål på hjemmebane for første gang denne sesongen da laget spilte 1-1 mot Haugesund i toppkampen i Eliteserien onsdag.

Lars Arne Nilsens mannskap har vært suverent hittil denne sesongen, og hadde fortsatt ikke måtte plukke ballen ut av eget nett på Brann stadion før Haugesund kom på besøk på fotballens nasjonaldag.

Bergen-publikummet fikk imidlertid se sesongens første baklengsmål da veteranen Christian Grindheim bredsidet inn 1-0 til gjestene etter 54 minutter, men Kristoffer Barmen reddet ett poeng med sin 1-1-scoring.

– Det er skuffende. Vi har lyst til å ta med oss tre poeng i hver kamp, og spesielt på hjemmebane. Slik kampen ble er imidlertid ett poeng greit. Vi gjorde flere ting vi ikke skal gjøre, men slike kamper kommer også, sa Barmen til Eurosport.

Utlignet

For det var gjestene som gikk i føringen da David Akintola drev fremover på høyrekanten, før han slo inn mot Frederik Gytkjær. Dansken hoppet elegant over ballen, og bak kom Grindheim som kaldt og rolig satte inn ledermålet.

Hjemmelaget virket noe rystet etter et sjeldent baklengs på hjemmebane, men slo tilbake ved Kristoffer Barmen etter 70 minutter.

Et strålende raid av Gilbert Koomson på høyre endte i et like strålende innlegg som fant Barmen på bakre stolpe. Han headet ballen i mål til 1-1, og hjemmelaget presset på for et vinnermål i sluttminuttene.

Kristoffer Barmen reddet uavgjort.  Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Azar Karadas ble kastet inn mot slutten for å tilføre Brann-laget ytterligere fysisk kraft, men veteranspissen klarte kun å pådra seg et gult kort for munnbruk.

Acosta-sjanse

Bismar Acosta fikk muligheten til å sende Brann-fansen til himmels etter 86 minutter da han kom på ballen på bakre stolpe, men FKH-keeper Per Kristian Bråtveit var patent og slo til corner.

Vertene fortsatte å presse gjestene bakover i banen på overtid, og kaptein Vito Wormgoor fikk muligheten på volley, men hans avslutning snek seg på feil side av stolpen sett med Brann-øyne.

Til slutt red FKH stormen av, og resultatet gjør at gjestene ligger på fjerdeplass med 18 poeng mens Brann fortsatt topper Eliteserien.

Laget har 26 poeng, og det er nå fem poeng ned til Rosenborg som slo Lillestrøm 3-0 hjemme.

(©NTB)