Her er stjernene som går glipp av VM

Flere store navn er skadet, for kontroversielle, eller rett og slett for dårlige for troppen.

Mario Götze, Nicklas Bendtner og Radja Nainggolan skal ikke til Russland i juni/juli, med mindre de drar som turister.  Foto: NTB scanpix/Bildbyrån

fotball

Bruttotroppene til alle de 32 lagene som skal delta i VM har vært kjent lenge, men mandag 4. juni er siste frist for de endelige troppene med 23 navn som får reise til Russland.

Mens noen store spillere har måtte se VM-drømmen seile bort på grunn av skader, er det noen som rett og slett ikke har vært gode nok for troppene. Og så er det noen spillere som både har vært skadefrie og gode nok, men av andre grunner er blitt utelatt.

Radja Nainggolan, Belgia

Nainggolan er en av Belgias mest erfarne spillere, og selv om han herjer for Roma, ble han ikke tatt ut i Belgia-troppen. Taktiske årsaker, sier trener Robert Martínez.

– Han er en toppspiller. Grunnen er taktisk. I de to siste årene har laget jobbet på en spesiell måte. Vi vet hva slags rolle han har på klubblaget sitt, men vi kan ikke gi ham den rollen i vår stall.

Radja Nainggolan spiller for Roma i Serie A.  Foto: NTB scanpix

Leroy Sané, Tyskland

Sané er en stjerne på selveste Manchester City, men likevel ble han utelatt fra Tyskland-troppen. Sané ble årets unge spiller i Premier League, men har ikke imponert like mye på landslaget. Julian Draxler og Sebastian Rudy ble foretrukket av Joachim Löw.

Les mer om vrakingen av Sané her.

Leroy Sané ble kåret til årets unge spiller i England, men var ikke god nok for Tysklands VM-tropp.   Foto: NTB scanpix

Karim Benzema, Frankrike

Real Madrid-spissen er god nok for Frankrikes landslag, men har likevel ikke spilt landslagsfotball siden 2015. Da var han involvert i en utpressingssak mot sin tidligere lagkamerat Mathieu Valbuena. Benzema har ikke kommet tilbake siden skandalen, og senest i forrige uke sa presidenten i det franske fotballforbundet at Frankrike må glemme spiss-stjernen og se fremover.

I mai vant han Champions League for tredje gang på rad, men han har ikke spilt for Frankrike på tre år.   Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN NORWAY

Mario Götze, Tyskland

På et tidspunkt var han en av verdens største talenter, men før VM i 2018 var han ikke med i bruttotroppen til Tyskland en gang. I VM i 2014 var han en svært viktig del av troppen, og scoret vinnermålet i finalen mot Argentina. Siden den gang har det gått nedover med 25-åringen. Han har slitt med skader, og legene fant til slutt ut at Götze hadde problemer med stoffskiftet, og måtte tas ut av trening.

I 2014 ble Mario Götze matchvinner i finalen, men fire år etter ble han ikke tatt ut i bruttotroppen.   Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic, Sverige

Den svenske superstjernen ga seg på landslaget etter EM i 2016, og selv om det gikk rykter om en retur etter at Sverige ble klar for VM, ble det til slutt klart at söta bror ikke tar med seg sin største stjerne til Russland.

Det gikk lenge rykter om at Zlatan Ibrahimovic vurderte et comeback til VM, men han reiser ikke til Russland.   Foto: NTB scanpix

Igor Denisov, Russland

Midtbaneveteranen har vært landslagskaptein, og selv om han har bikket 34 år har en vært en motor for Lokomotiv Moskva i gullsesongen deres. Men han har en lang og trøblete forhistorie med landslagssjef Stanislav Tsjertsjesov. Da de jobbet sammen i Dinamo Moskva ble midtbanespilleren transferlistet for å ha blandet seg for mye i trenerens jobb.

Lokomotiv Moskvas Igor Denisov er ikke populær hos Russlands landslagssjef.   Foto: NTB scanpix

Mauro Icardi, Argentina

Icardi har scoret hele 28 mål i Serie A denne sesongen, men det er likevel ikke nok for VM-plass. Kanskje fordi han kan være et uromoment i gruppen? Han er gift med Wanda Nara, som tidligere var gift med landslagskollega Maxi López.

Det skapte stort oppstyr da det ble kjent at Icardi hadde blitt kjærester med Maxi López’ kone.   Foto: NTB scanpix

Joe Hart, England

Englands tidligere landslagskeeper var førstevalg i målet under nesten hele kvalifiseringen. Han mistet bare den aller siste kampen, men formen har vært nedadgående en god stund. Hart ble sendt bort fra Manchester City, slet i Torino og hadde en ustabil sesong i West Ham med en del tabber.

Joe Hart har mistet plassen som Englands førstekeeper.  Foto: NTB scanpix

Dimitri Payet, Frankrike

Payet har ikke hatt en fantastisk sesong for Marseille, og konkurransen rundt plassene på topp for Frankrike er mildt sagt voldsom. Men VM-drømmen fikk den siste spikeren i kisten da han med tårene rennende gikk av banen med en kneskade i Europaliga-finalen.

Her går Dimitri Payet gråtende av banen etter å ha blitt skadet i Europaliga-finalen.   Foto: NTB scanpix

Nicklas Bendtner, Danmark

Rosenborgs danske stjernespiss kom tilbake på landslaget i fjor, og veien til VM i Russland så klar ut, selv om han neppe hadde vært i startelleveren. Men hele Lerkendal så Bendtner skjule ansiktet i trøyen da han fikk en liten lyskeskade i storkampen mot Brann. Han ble med i bruttotroppen, men Åge Hareide mente at han ikke kom til å være i kampform før den første kampen i VM, og vraket 30-åringen.

Nicklas Bendtner fikk en lyskeskade i storkampen mot Brann, og ble ikke klar nok for Hareide.   Foto: NTB scanpix

Dani Alves, Brasil

Den tidligere Barcelona-backen hadde hatt plass på høyrebacken til Brasil, om det ikke var for skaden han fikk i den franske cupfinalen. PSG-forsvareren fikk en skade som holdt ham ute av spill i flere uker, og det brasilianske fotballforbundet mente at han ikke nådde forberedelsene og selve sluttspillet.

Dani Alves fikk en skade i foten under cupfinalen mot Monaco, og mister VM.   Foto: NTB scanpix

Laurent Koscielny, Frankrike

Den franske forsvareren mister mesterskapet i sommer etter at han ble skadet i Arsenals kamp mot Atlético Madrid i mai. Han er ute fra fotballen i seks måneder med en akillesskade.

VM gikk dunken for Laurent Koscielny etter skaden i kampen mot Atlético Madrid på Wanda Metropolitano.   Foto: NTB scanpix

Anthony Martial, Frankrike

Manchester United-spilleren ble ikke tatt ut i Frankrikes tropp av Didier Deschamps. Treneren forklarte at han synes Martial har gjort en god jobb når han har fått sjansen, men at konkurransen på plassen er for sterk. Han valgte heller spillere som Giroud, Griezmann, Mbappé og Fekir i angrepet.

Uniteds Martial hadde for sterk motstand på plassen sin.   Foto: NTB scanpix

Franck Ribéry, Frankrike

Bayern München-spilleren har gitt seg på det franske landslaget. 35-årige Ribéry måtte stå over VM i 2014 på grunn av en ryggskade, og ga senere beskjed om at han er ferdig med landslagsspill av personlige årsaker.

Her er noen andre store navn som må se VM på tv:

Christian Benteke, Belgia

Moussa Sissoko, Frankrike

Álvaro Morata, Spania

Aleksandr Kokorin, Russland

Javier Pastore, Argentina

Manuel Lanzini, Argentina

Alexandre Lacazette, Frankrike

Mike Jensen, Danmark

Érik Lamela, Argentina

Cesc Fàbregas, Spania

Pedro Rodríguez, Spania

Marcos Alonso, Spania

Alex Oxlade-Chamberlain, England

Youssef Msakni, Tunisia

Sandro Wagner, Tyskland

Sergio Romero, Argentina

Sergi Roberto, Spania

For ordens skyld, selvsagt er det mange andre store navn som går glipp av VM på grunn av at laget ikke kvalifiserte seg. Dette utvalget er av land som er klare for sluttspillet.

For de interesserte, her er alle toppene som reiser til Russland-VM:

Gruppe A:

Russlands tropp

Målvakter: Igor Akinfeev (CSKA Moscow), Vladimir Gabulov (Club Brugge), Andrey Lunev (Zenit St Petersburg).

Forsvarsspillere: Vladimir Granat, Fedor Kudryashov (both Rubin Kazan), Ilya Kutepov (Spartak Moscow), Andrey Semenov (Akhmat Grozny), Sergei Ignashevich, Mario Fernandes (both CSKA Moscow), Igor Smolnikov (Zenit St Petersburg).

Midtbanespillere: Yuri Gazinskiy (Krasnodar), Alexsandr Golovin, Alan Dzagoev (both CSKA Moscow), Aleksandr Erokhin, Yuri Zhirkov, Daler Kuzyaev (all Zenit St Petersburg), Roman Zobnin, Alexsandr Samedov (both Spartak Moscow), Anton Miranchuk (Lokomotiv Moscow), Denis Cheryshev (Villarreal).

Angripere: Artem Dzyuba (Arsenal Tula), Aleksey Miranchuk (Lokomotiv Moscow), Fedor Smolov (Krasnodar).

Saudi Arabias tropp

Målvakter:Mohammed Al Owais (Al Ahli), Yasser Al Mosailem (Al Ahli), Abdullah Al Mayouf (Al Hilal).

Forsvarspillere: Mansoor Al Harbi (Al Ahli), Yasser Al Shahrani (Al Hilal) Mohammed Al Breik (Al Hilal), Motaz Hawsawi (Al Ahli), Osama Hawsawi (Al Hilal), Omar Hawsawi (Al Nassr), Ali Al Bulaihi (Al Hilal).

Midtbanespillere: Abdullah Al Khaibari (Al Shabab), Abdulmalek Al Khaibri (Al Hilal), Abdullah Otayf (Al Hilal), Taiseer Al Jassim (Al Ahli), Houssain Al Mogahwi (Al Ahli), Salman Al Faraj, Mohamed Kanno (both Al Hilal), Hattan Bahebri (Al Shabab), Salem Al Dawsari (Al Hilal), Yahya Al Shehri (Al Nassr), Fahad Al Muwallad (Al Ittihad).

Angripere: Mohammad Al Sahlawi (Al Nassr), Muhannad Assiri (Al Ahli).

Egypts tropp

Målvakter: Essam El Hadary (Al Taawoun), Mohamed El-Shennawy (Al Ahly), Sherif Ekramy (Al Ahly).

Forsvar: Ahmed Fathi, Saad Samir, Ayman Ashraf (all Al Ahly), Mahmoud Hamdy (Zamalek), Mohamed Abdel-Shafy (Al Fateh), Ahmed Hegazi (West Brom), Ali Gabr (Zamalek), Ahmed Elmohamady (Aston Villa), Omar Gaber (Los Angeles FC).

Midtbane: Tarek Hamed, (Zamalek), Shikabala (Zamalek), Abdallah Said (Al Ahli), Sam Morsy (Wigan Athletic), Mohamed Elneny (Arsenal), Mahmoud Kahraba (Al Ittihad), Ramadan Sobhi (Stoke City), Mahmoud Hassan (Kasimpasa), Amr Warda (Atromitos Athens).

Angrep: Marwan Mohsen (Al Ahly), Mohamed Salah (Liverpool).

Uruguays tropp

Målvakter: Fernando Muslera (Galatasaray), Martin Silva (Vasco da Gama), Martin Campana (Independiente).

Forsvar: Diego Godin, Jose Maria Gimenez (both Atletico Madrid), Sebastian Coates (Sporting Lisbon), Maximiliano Pereira (Porto), Gaston Silva (Independiente), Martin Caceres (Lazio), Guillermo Varela (Penarol).

Midtbane: Nahitan Nandez (Boca Juniors), Lucas Torreira (Sampdoria), Matias Vecino (Inter Milan), Rodrigo Bentancur (Juventus), Carlos Sanchez (Monterrey), Giorgian De Arrascaeta (Cruzeiro), Diego Laxalt (Genoa), Cristian Rodriguez (Penarol), Jonathan Urretaviscaya (Monterrey).

Angrep: Cristhian Stuani (Girona), Maximiliano Gomez (Celta Vigo), Edinson Cavani (Paris St-Germain), Luis Suarez (Barcelona).

Gruppe B:

Portugals tropp

Målvakter: Anthony Lopes (Lyon), Beto (Goztepe), Rui Patricio (Sporting Lisbon).

Forsvar: Bruno Alves (Rangers), Cedric Soares (Southampton), Jose Fonte (Dalian Yifang), Mario Rui (Napoli), Pepe (Besiktas), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund), Ricardo Pereira (Porto), Ruben Dias (Benfica).

Midtbane: Adrien Silva (Leicester), Bruno Fernandes (Sporting Lisbon), Joao Mario (West Ham), Joao Moutinho (AS Monaco), Manuel Fernandes (Lokomotiv Moscow), William Carvalho (Sporting).

Angrep: Andre Silva (AC Milan), Bernardo Silva (Manchester City), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Gelson Martins (Sporting Lisbon), Goncalo Guedes (Valencia), Ricardo Quaresma (Besiktas).

Spanias tropp

Målvakter: Pepe Reina (Napoli), David de Gea (Manchester United), Kepa Arrizabalaga (Athletic Bilbao).

Forsvar: Nacho Fernandez, Sergio Ramos, Dani Carvajal (all Real Madrid), Gerard Pique, Jordi Alba (both Barcelona), Alvaro Odriozola (Real Sociedad), Nacho Monreal (Arsenal), Cesar Azpilicueta (Chelsea).

Midtbane: Andres Iniesta, Sergio Busquets (both Barcelona), Saul Niguez, Koke (both Atletico Madrid), Isco, Marco Asensio (both Real Madrid), Thiago Alcantara (Bayern Munich), David Silva (Manchester City).

Angrep: Iago Aspas (Celta Vigo), Rodrigo (Valencia), Diego Costa (Atletico Madrid), Lucas Vazquez (Real Madrid).

Marokkos tropp

Målvakter: Mounir El Kajoui (Numancia), Yassine Bounou (Girona), Ahmad Reda Tagnaouti (Ittihad Tanger).

Forsvar: Medhi Benatia (Juventus), Romain Saiss (Wolves), Manuel Da Costa (Basaksehir), Badr Benoun (Raja Casablanca), Nabil Dirar (Fenerbahce), Achraf Hakimi (Real Madrid), Hamza Mendyl (LOSC).

Midtbane: M'barek Boussoufa (Al Jazira), Karim El Ahmadi (Feyenoord), Youssef Ait Bennasser (Caen), Sofyan Amrabat (Feyenoord), Younes Belhanda (Galatasaray), Faycal Fajr (Getafe), Amine Harit (Schalke 04).

Angrep: Khalid Boutaib (Malatyaspor), Aziz Bouhaddouz (Saint Pauli), Ayoub El Kaabi (Renaissance Berkane), Nordin Amrabat (Leganes), Mehdi Carcela (Standard de Liege), Hakim Ziyech (Ajax).

Gruppe C:

Frankrikes tropp:

Målvakter: Hugo Lloris (Tottenham Hotspur), Steve Mandanda (Marseille), Alphonse Areola (Paris Saint-Germain).

Forsvar: Lucas Hernandez (Atletico Madrid), Presnel Kimpembe (Paris Saint-Germain), Benjamin Mendy (Manchester City), Benjamin Pavard (Stuttgart), Adil Rami (Marseille), Djibril Sidibe (Monaco), Samuel Umtiti (Barcelona), Raphael Varane (Real Madrid).

Midtbane: N'Golo Kante (Chelsea), Blaise Matuidi (Juventus), Steven N'Zonzi (Sevilla), Paul Pogba (Manchester United), Corentin Tolisso (Bayern Munich).

Angrep: Ousmane Dembele (Barcelona), Nabil Fekir (Lyon), Olivier Giroud (Chelsea), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Thomas Lemar (Monaco), Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain), Florian Thauvin (Marseille).

Australias tropp

Målvakter: Brad Jones (Feyenoord), Mat Ryan (Brighton), Danny Vukovic (Genk).

Forsvar: Aziz Behich (Bursaspor), Milos Degenek (Yokohama F. Marinos), Matthew Jurman (Suwon Samsung Blue Wings), James Meredith (Millwall), Josh Risdon (Western Sydney), Trent Sainsbury (Grasshopper Zurich).

Midtbane: ackson Irvine (Hull City), Mile Jedinak (Aston Villa), Robbie Kruse (VfL Bochum), Massimo Luongo (QPR), Mark Milligan (Al-Ahli), Aaron Mooy (Huddersfield), Tom Rogic (Celtic), Tim Cahill (Millwall).

Angrep: Daniel Arzani (Melbourne City), Tomi Juric (Luzern), Mathew Leckie (Hertha Berlin), Andrew Nabbout (Urawa Red Diamonds), Dimitri Petratos (Newcastle Jets), Jamie Maclaren (Hibernian).

Perus tropp

Målvakter: Pedro Gallese (Veracruz), Carlos Caceda (Deportivo Municipal), Jose Carvallo (UTC).

Forsvar: Aldo Corzo (Universitario), Luis Advincula (Lobos Buap), Christian Ramos (Veracruz), Miguel Araujo (Alianza Lima), Alberto Rodriguez (Atletico Junior), Anderson Santamaria (Puebla), Miguel Trauco (Flamengo), Nilson Loyola (Melgar).

Midtbane: Renato Tapia (Feyenoord), Pedro Aquino (Lobos Buap), Yoshimar Yotun (Orlando City), Paolo Hurtado (Vitoria Guimaraes), Christian Cueva (Sao Paulo), Edison Flores (Aalborg), Andy Polo (Portland Timbers), Wilder Cartagena (Veracruz).

Angrep: Andre Carrillo (Watford), Raul Ruidiaz (Morelia), Jefferson Farfan (Lokomotiv Moscow), Paolo Guerrero (Flamengo).

Danmarks tropp

Målvakter: Kasper Schmeichel (Leicester), Frederik Ronnow (Brondby), Jonas Lossl (Huddersfield).

Forsvar: Simon Kjaer (Sevilla), Mathias Jorgensen (Huddersfield), Andreas Christensen (Chelsea), Henrik Dalsgaard (Brentford), Jannik Vestergaard (Borussia Monchengladbach), Jens Stryger Larsen (Udinese), Jonas Knudsen (Ipswich).

Midtbane: Christian Eriksen (Tottenham), Lasse Schone (Ajax), Michael Krohn-Dehli (Deportivo La Coruna), Thomas Delaney (Werder Bremen), William Kvist (FC Copenhagen), Lukas Lerager (Bordeaux).

Angrep: Andreas Cornelius (Atalanta), Kasper Dolberg (Ajax), Martin Braithwaite (Bordeaux), Nicolai Jorgensen (Feyenoord), Pione Sisto (Celta Vigo), Viktor Fischer (FC Copenhagen), Yussuf Poulsen (RB Leipzig).

Gruppe D:

Argentinas tropp

Målvakter: Willy Caballero (Chelsea), Franco Armani (River Plate), Nahuel Guzman (Tigres).

Forsvar: Gabriel Mercado (Sevilla), Federico Fazio (Roma), Nicolas Otamendi (Manchester City), Marcos Rojo (Manchester United), Nicolas Taglafico (Ajax), Javier Mascherano (Hebei Fortune), Marcos Acuna (Sporting Lisbon), Cristian Ansaldi (Torino).

Midtbane: Ever Banega (Sevilla), Lucas Biglia (AC Milan), Angel Di María, Giovani Lo Celso (both Paris St-Germain), Manuel Lanzini (West Ham)*, Cristian Pavon (Boca Juniors), Maximiliano Meza (Independiente), Eduardo Salvio (Benfica).

Angrep: Lionel Messi (Barcelona), Gonzalo Higuain, Paulo Dybala (both Juventus), Sergio Aguero (Manchester City).

*OPPDATERING 8. juni: Lanzini er ute av troppen etter en korsbåndsskade.

Islands tropp:

Målvakter: Hannes Thor Halldorsson (Randers FC), Runar Alex Runarsson (FC Nordsjælland), Frederik Schram (FC Roskilde).

Forsvar: Kari Arnason (Aberdeen), Ari Freyr Skulason (K.S.C. Lokeren Oost-Vlaanderen), Birkir Mar Saevarsson (Hammarby), Sverrir Ingi Ingason (FC Rostov), Hordur Magnusson (Bristol City), Holmar Orn Eyjolfsson (Maccabi Haifa), Ragnar Sigurdsson (FC Rostov).

Midtbane: Johann Berg Gudmundsson (Burnley), Birkir Bjarnason (Aston Villa), Arnor Ingvi Traustason (Malmo FF), Emil Hallfredsson (Udinese), Gylfi Sigurdsson (Everton), Olafur Ingi Skulason (Kardemir Karabukspor), Rurik Gislason (FC Nurnberg), Samuel Fridjonsson (Valerenga), Aron Gunnarsson (Cardiff City).

Angrep: Alfred Finnbogason (FC Augsburg), Bjorn Bergmann Sigurdarson (FC Rostov), Jon Dadi Bodvarsson (Reading), Albert Gudmundsson (PSV Eindhoven).

Kroatias tropp:

Målvakter: Danijel Subasic (Monaco), Lovre Kalinic (Gent), Dominik Livakovic (Dinamo Zagreb).

Forsvar: Vedran Corluka (Lokomotiv Moscow), Domagoj Vida (Besiktas), Ivan Strinic (Sampdoria), Dejan Lovren (Liverpool), Sime Vrsaljko (Atletico Madrid), Josip Pivaric (Dynamo Kiev), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Duje Caleta-Car (Red Bull Salzburg).

Midtbane: Luka Modric (Real Madrid), Ivan Rakitic (Barcelona), Mateo Kovacic (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozovic (Inter Milan), Filip Bradaric (Rijeka).

Angrep: Mario Mandzukic (Juventus), Ivan Perisic (Inter Milan), Nikola Kalinic (AC Milan), Andrej Kramaric (Hoffenheim), Marko Pjaca (Schalke), Ante Rebic (Eintracht Frankfurt).

Nigerias tropp

Målvakter: Francis Uzoho (Deportivo La Coruna), Ikechukwu Ezenwa (Enyimba), Daniel Akpeyi (Chippa United).

Forsvar: William Troost-Ekong and Abdullahi Shehu (Bursaspor), Tyronne Ebuehi (Ado Den Haag), Elderson Echiejile (Cercle Brugge KSV), Bryan Idowu (Amkar Perm), Chidozie Awaziem (Nantes FC), Leon Balogun (Brighton), Kenneth Omeruo (Kasimpasa).

Midtbane: Mikel John Obi (Tianjin Teda), Ogenyi Onazi (Trabzonspor), Wilfred Ndidi (Leicester City), Oghenekaro Etebo (Las Palmas), John Ogu (Hapoel Be'er Sheva), Joel Obi (Torino, Italy).

Angrep: Ahmed Musa (CSKA Moscow), Kelechi Iheanacho (Leicester City), Victor Moses (Chelsea), Odion Ighalo (Changchun Yatai), Alex Iwobi (Arsenal), Simeon Nwankwo (Crotone).

Gruppe E:

Brasils tropp

Målvakter: Alisson (Roma), Ederson (Manchester City), Cassio (Corinthians).

Forsvar: Danilo (Manchester City), Fagner (Corinthians), Marcelo (Real Madrid), Filipe Luis (Atletico Madrid), Thiago Silva, Marquinhos (both Paris St-Germain), Miranda (Inter Milan) Pedro Geromel (Gremio).

Midtbane: Casemiro (Real Madrid), Fernandinho (Manchester City), Paulinho (Barcelona), Fred (Shakhtar Donetsk), Renato Augusto (Beijing Guoan), Philippe Coutinho (Barcelona), Willian (Chelsea), Douglas Costa (Juventus).

Angrep: Neymar Jr (Paris St-Germain), Taison (Shakhtar Donetsk), Gabriel Jesus (Manchester City), Roberto Firmino (Liverpool).

Sveits tropp (fortsatt ikke kuttet til 23 mann)

Målvakter: Roman Buerki (Borussia Dortmund), Gregor Kobel (1899 Hoffenheim), Yvon Mvogo (Leipzig), Yann Sommer (Borussia Mönchengladbach).

Forsvar: Manuel Akanji (Borussia Dortmund), Johan Djourou (Antalyaspor), Nico Elvedi (Borussia Mönchengladbach), Michael Lang (Basel), Stephan Lichtsteiner (Juventus), Jacques-Francois Moubandje (Toulouse), Ricardo Rodriguez (Milan), Fabian Schaer (Deportivo La Coruna), Silvan Widmer (Udinese).

Midtbane: Valon Behrami (Udinese), Blerim Dzemaili (Bologna), Edimilson Fernandes West Ham), Gelson Fernandes (Eintracht Frankfurt), Remo Freuler (Atalanta), Xherdan Shaqiri (Stoke City), Granit Xhaka (Arsenal), Steven Zuber (1899 Hoffenheim), Denis Zakaria (Borussia Mönchengladbach).

Angrep: Josip Drmic (Borussia Mönchengladbach), Breel Embolo (Schalke), Mario Gavranovic (Dinamo Zagreb), Haris Seferovic (Benfica).

Costa Ricas tropp

Målvakter: Keylor Navas (Real Madrid), Patrick Pemberton (Liga Deportiva Alajuelense), Leonel Moreira (C.S. Herediano).

Forsvar: Cristian Gamboa (Celtic), Ian Smith (Santos de Guapiles F.C.), Ronald Matarrita (New York City), Bryan Oviedo (Sunderland), Oscar Duarte (Espanyol), Giancarlo Gonzalez (Bologna), Francisco Calvo (Minnesota United), Kendall Waston (Vancouver Whitecaps), Johnny Acosta (Rionegro Aguilas).

Midtbane: David Guzman (Portland Timbers), Yeltsin Tejeda (FC Lausanne-Sport), Celso Borges (Deportivo de La Coruna), Randall Azofeifa (C.S. Herediano), Rodney Wallace (New York City), Bryan Ruiz (Sporting CP), Daniel Colindres (Deportivo Saprissa), Christian Bolanos (Deportivo Saprissa).

Angrep: Johan Venegas (Deportivo Saprissa), Joel Campbell (Real Betis), Marco Urena (Los Angeles FC).

Serbias tropp

Målvakter: Vladimir Stojkovic (Partizan Belgrade), Predrag Rajkovic (Maccabi Tel Aviv), Marko Dmitrovic (Eibar).

Forsvar: Aleksandar Kolarov (AS Roma), Branislav Ivanovic (Zenit St. Petersburg), Dusko Tosic (Guangzhou R&F), Antonio Rukavina (Villarreal), Milos Veljkovic (Werder Bremen), Milan Rodic (Red Star Belgrade), Uros Spajic (Krasnodar), Nikola Milenkovic (Fiorentina).

Midtbane: Nemanja Matic (Manchester United), Luka Milivojevic (Crystal Palace), Sergej Milinkovic-Savic (Lazio), Marko Grujic (Liverpool), Adem Ljajic (Torino), Dusan Tadic (Southampton), Filip Kostic (Hamburg SV), Andrija Zivkovic (Benfica), Nemanja Radonjic (Red Star Belgrade).

Angrep: Aleksandar Mitrovic (Newcastle United), Aleksandar Prijovic (PAOK Salonika), Luka Jovic (Benfica).

Gruppe F:

Tysklands tropp:

Målvakter: Manuel Neuer (Bayern Munich), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona), Kevin Trapp (Paris St-Germain)

Forsvar: Jerome Boateng (Bayern Munich), Matthias Ginter (Borussia Monchengladbach), Jonas Hector (Cologne), Mats Hummels (Bayern Munich), Joshua Kimmich (Bayern Munich), Marvin Plattenhardt (Hertha Berlin), Antonio Rudiger (Chelsea), Niklas Sule (Bayern Munich)

Midtbane: Julian Brandt (Bayer Leverkusen), Julian Draxler (Paris St-Germain), Leon Goretska (Schalke), Ilkay Gundogan (Manchester City), Sami Khedira (Juventus), Toni Kroos (Real Madrid), Mesut Ozil (Arsenal), Sebastian Rudy (Bayern Munich)

Angrep: Mario Gomez (Stuttgart), Thomas Muller (Bayern Munich), Marco Reus (Borussia Dortmund), Timo Werner (RB Leipzig)

Mexicos tropp:

Målvakter: Guillermo Ochoa (Standard Liege), Alfredo Talavera (Toluca), Jesus Corona (Cruz Azul).

Forsvar: Carlos Salcedo (Eintracht Frankfurt), Diego Reyes (Porto), Hector Moreno (Real Sociedad), Hugo Ayala (Tigres), Edson Alvarez (America), Jesus Gallardo (Monterrey), Miguel Layun (Sevilla).

Midtbane: Rafael Marquez (Atlas), Hector Herrera (Porto), Jonathan Dos Santos (LA Galaxy), Giovani Dos Santos (LA Galaxy), Andres Guardado (Real Betis), Marco Fabian (Eintracht Frankfurt).

Angrep: Javier Hernandez (West Ham), Raul Jimenez (Benfica), Oribe Peralta (America), Jesus Manuel Corona (Porto), Carlos Vela (Los Angeles FC), Javier Aquino (Tigres), Hirving Lozano (PSV Eindhoven).

Sveriges tropp:

Målvakter: Robin Olsen (Copenhagen), Karl-Johan Johnsson (Guingamp), Kristoffer Nordfeldt (Swansea).

Forsvar: Mikael Lustig (Celtic), Victor Lindelof (Manchester United), Andreas Granqvist (Krasnador), Martin Olsson (Swansea), Ludwig Augustinsson (Werder Bremen), Filip Helander, Emil Krafth (both Bologna), Pontus Jansson (Leeds United).

Midtbane: Sebastian Larsson (Hull), Albin Ekdal (Hamburg), Emil Forsberg (RB Leipzig), Gustav Svensson (Seattle Sounders), Oscar Hiljemark (Genoa), Viktor Claesson (Krasnador), Marcus Rohden (Crotone), Jimmy Durmaz (Toulouse).

Angrep: Marcus Berg (Al Ain), John Guidetti (Alaves), Ola Toivonen (Toulouse), Isaac Kiese Thelin (Waasland-Beveren).

Sør-Koreas tropp:

Målvakter: Kim Seung-gyu (Vissel Kobe), Kim Jin-hyeon (Cerezo Osaka), Cho Hyun-woo (Daegu FC).

Forsvar: Kim young-gwon (Guangzhou Evergrande), Jang Hyun-soo (FC Tokyo), Jung Seung-hyun (Sagan Tosu), Yun Yong-sun (Seongnam FC), Oh Ban-suk (Jeju United), Kim Min-woo (Sangju Sangmu), Park Joo-ho (Ulsan Hyundai), Hong Chul (Sangju Sangmu), Go Yo-han (FC Seoul), Lee Yong (Jeonbuk Hyundai Motors).

Midtbane: Ki Sung-yueng (Swansea City), Jung Woo-young (Vissel Kobe), Ju Se-jong (Asan Mugunghwa FC), Koo Ja-cheol (FC Augsburg), Lee Jae-sung (Jeonbuk Hyundai Motors), Lee Seung-woo (Hellas Verona), Moon Seon-min (Incheon United).

Angrep: Kim Shin-wook (Jeonbuk Hyundai Motors), Son Heung-min (Tottenham Hotspur), Hwang Hee-chan (FC Red Bull Salzburg).

Gruppe G:

Målvakter: Koen Casteels (Wolfsburg), Thibaut Courtois (Chelsea), Simon Mignolet (Liverpool).

Forsvar: Toby Alderweireld (Tottenham Hotspur), Dedryck Boyata (Celtic), Vincent Kompany (Manchester City), Thomas Meunier (Paris St-Germain), Thomas Vermaelen (Barcelona), Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur).

Midtbane: Yannick Carrasco (Dalian Yifang), Kevin de Bruyne (Manchester City), Mousa Dembele (Tottenham Hotspur), Leander Dendoncker (Anderlecht), Marouane Fellaini (Manchester United), Eden Hazard (Chelsea), Thorgan Hazard (Borussia Monchengladbach), Adnan Januzaj (Real Sociedad), Dries Mertens (Napoli), Youri Tielemans (Monaco), Axel Witsel (Tianjin Quanjian).

Angrep: Michy Batshuayi (Chelsea), Nacer Chadli (West Brom), Romelu Lukaku (Manchester United).

Panamas tropp:

Målvakter: Jose Calderon (Chorrillo), Jaime Penedo (Dinamo Bucharest), Alex Rodriguez (San Francisco).

Forsvar: Felipe Baloy (Municipal CSD), Harold Cummings (San Jose Earthquakes), Erick Davis (Dunajska Streda), Fidel Escobar, Michael Murillo, Adolfo Machado, Luis Ovalle, Roman Torres (Seattle Sounders).

Midtbane: Jose Luis Rodriguez (Gent), Edgar Barcenas (Cafetaleros de Tapachula), Armando Cooper (Universidad de Chile), Anibal Godoy (San Jose Earthquakes), Gabriel Gomez (Bucaramanga), Valentin Pimentel (Plaza Amador), Alberto Quintero (Universitario).

Angrep: Abdiel Arroyo (Alajuelense), Ismael Diaz (Deportivo La Coruna), Blas Perez (Municipal), Luis Tejada (Sports Boys), Gabriel Torres (CD Huachipato).

Tunisias tropp:

Målvakt: Farouk Ben Mustapha (Al Shabab), Moez Hassen (Chateauroux), Aymen Mathlouthi (Al Baten).

Forsvar: Rami Bedoui (Etoile du Sahel), Yohan Benalouane (Leicester), Syam Ben Youssef (Kasimpasa), Dylan Bronn (Gent), Oussama Haddadi (Dijon), Ali Maaloul (Al Ahly), Yassine Meriah (CS Sfaxien), Hamdi Nagguez (Zamalek).

Midtbane: Anice Badri (Esperance), Mohamed Amine Ben Amor (Al Ahli Riyadh), Ghaylene Chaalali (Esperance), Ahmed Khalil (Club Africain), Saifeddine Khaoui (Troyes), Ferjani Sassi (Al Nasr), Ellyes Skhiri (Montpellier), Naim Sliti (Dijon), Bassem Srarfi (Nice).

Angrep: Fakhreddine Ben Youssef (Al Ittifaq), Saber Khalifa (Club Africain), Wahbi Khazri (Rennes).

Englands tropp:

Målvakter: Jack Butland (Stoke), Jordan Pickford (Everton), Nick Pope (Burnley).

Forsvar: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Gary Cahill (Chelsea), Fabian Delph (Manchester City), Phil Jones (Manchester United), Harry Maguire (Leicester), Danny Rose (Tottenham), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Tottenham), Kyle Walker (Manchester City), Ashley Young (Manchester United).

Midtbane: Dele Alli, Eric Dier (both Tottenham), Jordan Henderson (Liverpool), Jesse Lingard (Manchester United), Ruben Loftus-Cheek (Chelsea).

Angrep: Harry Kane (Tottenham), Marcus Rashford (Manchester United), Raheem Sterling (Manchester City), Jamie Vardy (Leicester), Danny Welbeck (Arsenal).

Gruppe H:

Polens bruttotropp (23-mannstroppen bekreftes i dag)

Målvakter: Bartosz Bialkowski (Ipswich), Lukasz Fabianski (Swansea City), Lukasz Skorupski (Roma), Wojciech Szczesny (Juventus).

Forsvar: Jan Bednarek (Southampton), Bartosz Bereszynski (Sampdoria), Thiago Cionek (SPAL), Kamil Glik (Monaco), Artur Jedrzejczyk (Legia Warsaw), Marcin Kaminski (Stuttgart), Tomasz Kedziora (Dynamo Kyiv), Michal Pazdan (Legia Warsaw), Lukasz Piszczek (Borussia Dortmund).

Midtbane: Jakub Blaszczykowski (Wolfsburg), Pawel Dawidowicz (Palermo), Przemyslaw Frankowski (Jagiellonia Bialystok), Jacek Goralski (Ludogorets Razgrad), Kamil Grosicki (Hull City), Grzegorz Krychowiak (Paris St-Germain), Rafal Kurzawa (Gornik Zabrze), Karol Linetty (Sampdoria), Krzysztof Maczynski (Legia Warsaw), Slawomir Peszko (Lechnia Gdansk), Maciej Rybus (Lokomotiv Moscow), Sebastian Szymanski (Legia Warsaw), Piotr Zielinski (Napoli), Szymon Zurkowski (Gornik Zabrze).

Angrep: Dawid Kownacki (Sampdoria), Robert Lewandowski (Bayern Munich), Arkadiusz Milik (Napoli), Lukasz Teodorczyk (Anderlecht), Kamil Wilczek (Brondby).

Senegals tropp:

Målvakt: Khadim Ndiaye (Horoya AC), Abdoulaye Diallo (Rennes), Alfred Gomis (Torino).

Forsvar: Kara Mbodji (Anderlecht), Kalidou Koulibaly (Napoli), Moussa Wague (Eupen), Saliou Ciss (Angers), Youssouf Sabaly (Bordeaux), Lamine Gassama (Alanyaspor), Armand Traore (Nottingham Forest), Salif Sane (Hannover 96).

Midtbane: Pape Alioune Ndiaye (Stoke), Idrissa Gueye (Everton), Cheikhou Kouyate (West Ham), Cheikh N'Doye (Birmingham).

Angrep: Sadio Mane (Liverpool), Diao Balde Keita (Monaco), Ismaila Sarr (Rennes), Diafra Sakho (Rennes), Moussa Konate (Amiens), Mame Biram Diouf (Stoke), Mbaye Niang (AC Milan).

Colombias tropp (ikke bekreftet:

Målvakt. David Ospina (Arsenal), Camilo Vargas (Deportivo Cali), Ivan Arboleda (Banfield), Jose Fernando Cuadrado (Once Caldas).

Defenders: Cristian Zapata (Milan), Davinson Sanchez (Tottenham), Santiago Arias (PSV Eindhoven), Oscar Murillo (Pachuca), Frank Fabra (Boca Juniors), Johan Mojica (Girona), Yerry Mina (Barcelona), William Tesillo (Santa Fe), Bernardo Espinosa (Girona), Stefan Medina (Monterrey), Farid Díaz (Olimpia).

Midtbane: Wílmar Barrios (Boca Juniors), Carlos Sánchez (Espanyol), Jefferson Lerma (Levante), Jose Izquierdo (Brighton), James Rodriguez (Bayern Munich), Giovanni Moreno (Shanghai Shenhua), Abel Aguilar (Deportivo Cali), Mateus Uribe (America), Yimmi Chara (Junior), Juan Fernando Quintero (River Plate), Edwin Cardona (Boca Juniors), Juan Cuadrado (Juventus), Gustavo Cuellar (Flamengo), Sebastian Perez (Boca Juniors).

Angrep: Radamel Falcao (Monaco), Duvan Zapata (Sampdoria), Miguel Borja (Palmeiras), Carlos Bacca (Villarreal), Luis Fernando Muriel (Sevilla), Teofilo Gutierrez (Junior).

Japans tropp

Målvakter: Eiji Kawashima (Metz), Masaaki Higashiguchi (Gamba Osaka), Kosuke Nakamura (Kashiwa Reysol).

Forsvar: Yuto Nagatomo (Galatasaray), Tomoaki Makino, Wataru Endo (Urawa Reds), Maya Yoshida (Southampton), Hiroki Sakai (Marseille), Gotoku Sakai (Hamburg); Gen Shoji, Naomichi Ueda (Kashima Antlers).

MIdtbane: Makoto Hasebe (Eintracht Frankfurt); Keisuke Honda (Pachuca), Takashi Inui (Eibar), Shinji Kagawa (Dortmund), Hotaru Yamaguchi (Cerezo Osaka), Genki Haraguchi, Takashi Usami (Fortuna Dusseldorf), Gaku Shibasaki (Getafe), Ryota Oshima (Kawasaki Frontale).

Angrep: Shinji Okazaki (Leicester), Yuya Osako (Werder Bremen), Yoshinori Muto (Mainz).