Her er Bendtner tilbake på Rosenborg-trening

Med resten av laget for første gang siden skaden.

Nicklas Bendtner er aktuell for kampen mot Tromsø, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.  Foto: Christian S. Stendal

fotball

Lørdag var Nicklas Bendtner (30) tilbake i trening med RBK. Spissen, som ble vraket fra den danske VM-troppen på grunn av skade, har vært i Danmark den siste perioden.

Nå er han altså tilbake. Bendtner så ut til å ha gjort stor fremgang med skaden han pådro seg i 1–2-tapet mot Brann, og var med på spillsekvenser under RBK-treningen.

Har du fått med deg denne saken?

Aktuell for Tromsø-kampen

Det er fortsatt usikkert om Bendtner er med i mandagens bortekamp mot Tromsø. Tidligere har legeapparatet i RBK sagt at de forventer at han er klar mot Vålerenga 24. juni. Han kan også spille en rolle før det.

– Vi får se i morgen om han får en reaksjon etter treningen. Han kan være aktuell til Tromsø-kampen, hvis ikke hadde han bare vært hjemme og trent, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til Adresseavisen.

Nicklas Bendtner (til høyre) var lørdag på RBK-trening for første gang siden han ble vraket fra VM-troppen.  Foto: Christian S. Stendal

– Det sier sitt at han er på feltet med oss og trener en tilsynelatende full økt. Vi har vurdert ham klar til økten i dag, og det virket å gå veldig fint. Utover det har jeg ikke fått snakket med Nicklas etter økta, så jeg kan ikke si noe om tilstanden hans, sier RBK-fysio Christian Thorbjørnsen.

Har trent i Danmark

Bendtner var i Trondheim også tirsdag, da for en sjekk. Siden har han vært i København og jobbet med et medisinsk apparat for å bli frisk fra strekkskaden han pådro seg for snaue to uker siden.

– Betyr dette at han kunne ha rukket VM?

– Han kunne jo ha gjort det så lenge vi ikke får noen reaksjon i morgen. Dette er første fotballøkten han har hatt. Så lenge det går bra i morgen og sånn, så kan jo Åge (Hareide) bare ringe, sier Kåre Ingebrigtsen.

Det er bare en snau uke siden Bendtner fikk den nedslående beskjeden om at han ikke får være med til VM i Russland. Men han virker å ha kommet over den verste skuffelsen.

– Humøret er bra. Det er ikke noen tvil om at han har vært skuffet over ikke å ha vært med. Men fotball er sånn: Det kommer hele tiden nye kamper og treninger, sier RBK-treneren.

Adresseavisen har forsøkt å få en kommentar fra Bendtner, men dansken er ikke tilgjengelig for intervju lørdag.