Her blir innbytteren Moldes store helt på overtid

Molde brøt tapsrekken og henger med i medaljekampen.
fotball

Etter to strake tap tok Molde en kjærkommen overtidsseier i eliteseriemøtet med Odd mandag. Kampen endte 2–1.

Innbytter Thomas Amang avgjorde kampen da han headet ballen i mål via stolpen i tilleggstiden.

– Dette føles fantastisk. Jeg har vært gjennom vanskelige perioder tidligere denne sesongen, og derfor ville jeg ta de sjansene jeg får, sa Amang til Eurosport etter kampen.

Molde kom til mandagens kamp med tre strake tap. Frykten for å forlenge tapsrekken så lenge ut til å prege mannskapet til Ole Gunnar Solskjær. Molde-treneren sendte laget sitt på banen i en 4-3-3-formasjon med Fredrik Brustad, Björn Bergmann Sigurdarson og Erling Braut Håland som spisstrio, uten å få betalt for det fra start.

I det som ble en sjansefattig første omgang preget av mange frispark var underholdningsverdien særdeles mager. Hjemmelaget gikk til pause uten å ha skapt en eneste skikkelig målsjanse, og i motsatt ende av banen var heller ikke Molde-keeper Andreas Linde mye sysselsatt.

Et skudd fra Riku Riski, som Linde tok seg relativt greit av, utgjorde den største farligheten de første 45 minuttene.

– Vi har hatt for vane å spille én god og én dårlig omgang i det siste. Vi får håpe det samme skjer i dag, sa Molde-trener Solskjær til Eurosport halvveis.

Fikk svar

Han hadde neppe drømt om at det skulle gå troll i ord så fort som det gjorde.

Hjemmelaget gikk rett i strupen på gjestene fra Telemark etter sidebyttet. Kun minuttet var spilt da Molde kom tre mot én på en kontring, men et svakt pasningsvalg av kaptein Sigurdarson ødela den muligheten.

Sekunder senere forsøkte Petter Strand skuddfoten fra 25 meter, men ballen barberte tverrliggeren på feil side. Så kom scoringen, og mannen bak var nevnte Strand. Molde-profilen skar inn fra venstrekanten og avsluttet hardt mot mål. Ballen skiftet retning i hodet til Odd-stopper Fredrik Semb Berge og utmanøvrerte gjestenes keeper Sondre Rossbach.

Ufortjent var ledermålet så definitivt ikke. Molde produserte mer de første fire minuttene i annen omgang enn i hele den første. Odd virket på sin side paralyserte av hjemmelagets voldsomme offensiv.

Telemarkingene hadde likevel en utligning på lager. Snaut kvarteret ut i omgangen pekte dommer Kai Erik Steen på straffemerket etter at hjemmelagets Babacar Sarr holdt gjestenes Olivier Occean i trøya på et hjørnespark.

Fra krittmerket var Jone Samuelsen sikker som banken.

Jager medaljer

Flere Odd-mål kunne det også blitt. Minuttet før full tid fikk Odd-innbytter Pape Pate Diouf avslutte fra god posisjon, men avslutningen fra den tidligere Molde-spilleren gikk rett på keeper.

I stedet avgjorde en annen innbytter, Thomas Amang, kampen på overtid. Da ville jubelen nesten ingen ende ta i Molde.

Med seieren er fjerdeplasserte Molde kun tre poeng bak Brann og fire bak Sarpsborg på toppen av tabellen i Eliteserien. Opp til serieleder Rosenborg skiller det ti poeng.

Odd er nummer åtte. (@NTB)