Hareides nye angrepstriks er en suksess: Har innført 12-sekundersregel

Danmark er blitt en målmaskin under nordmannen.

Åge Hareide og Thomas Delaney under vennskapskampen mot Island.  

fotball

Siden Åge Hareide tok over det danske landslaget, er mye blitt forandret. Systemet er nytt, mange av spillerne har fått nye posisjoner, og spillestilen er merkbart annerledes, skriver danske Ekstrabladet.

LES OGSÅ:

LES OGSÅ:

I tillegg har Hareide innført et nytt angrepstriks, som så langt ser ut til å fungere utmerket. Danskene har scoret 13 mål på de fem siste kampene. Motstanderen blir presset høyt på banen, danskene angriper aggresivt, og avslutter hurtig. Og det er der det lille trikset ligger. Danmark har funnet veien til mål med Hareides filosofi og en stoppeklokke.

— Vi skal helst avslutte innen tolv sekunder etter vi har erobret ballen. Min filosofi er at vi skal utnytte plassen vi får etter vi har erobret ballen før motstanderen får til å organisere seg, sier Hareide til Ekstrabladet.

Under Hareide har flere unge spillere, som Andreas Christensen, Jannik Vestergaard og Viktor Fischer fått markante roller på laget. Hareide er fornøyd med hvordan ting har gått så langt.

— På veldig kort tid føler jeg at vi er der vi skal være. Det er en fantastisk god og homogen gruppe å jobbe med. Jeg tror vi kommer til å få resultater med disse spillerne. Vi kommer til å være veldig sterke før EM i 2020, og hadde vi kommet til VM i Russland hadde det vært fantastisk, sier Hareide til Ekstrabladet.