Hareide-spiller linkes til Barcelona: – Merkelig at han ikke er førstevalg

Den spanske storklubben har Christian Eriksen på sommerens ønskeliste.

Christian Eriksen sendte Danmark i ledelsen i en treningskamp mot Tyskland på tirsdag. Joshua Kimmich utlignet senere til 1–1.   Foto: SCANPIX DENMARK / Liselotte Sabroe

fotball

Tottenham-spilleren skal være et alternativ for å avlaste Andrés Iniesta, melder den spanske avisen Mundo Deportivo.

Eriksen er for øyeblikket i Almaty, der Danmark møter Kasakhstan til VM-kvalifiseringskamp på lørdag. Han scoret åtte mål og hadde 15 målgivende i ligaen for Tottenham forrige sesong.

– Han er en fantastisk fotballspiller. Han vil bare blir enda bedre med bedre spillere rundt seg, sier Hareide til danske BT.

Eriksen scoret danskenes mål da de spilte 1–1 i en treningskamp mot Tyskland på tirsdag.

Den offensive midtbanespilleren skal imidlertid ikke være katalanernes førstevalg. Førsteprioriteten skal visstnok være å sikre seg Paris Saint-Germains Marco Verratti.

– Jeg synes det er merkelig at han ikke er førstevalg. Det vil være gunstig for Christian med flere og klokere spillere rundt seg, siden han er så begavet med ballen i beina. Samtidig har han en høy stjerne i Tottenham, der han vet hva han skal gjøre, sier Hareide.

Danmark ligger på tredjeplass i sin kvalifiseringsgruppe til neste års VM i Russland. Polen topper gruppen med 13 poeng, foran Montenegro og Danmark, som begge har syv.