Hareide slår tilbake mot vraket spiller

Andreas Bjelland var ikke fornøyd med å miste VM-plassen.

SKUFFET: Andreas Bjelland (til høyre) i aksjon for Brentford. Stopperen hadde håpet på en VM-tur. Nå slår Åge Hareide tilbake.  Foto: Bildbyrån/NTB scanpix

fotball

Midtstopper Andreas Bjelland (29) kjøper ikke Åge Hareides argument for å vrake ham i VM-troppen.

Både Brentford-spilleren og Rosenborgs Nicklas Bendtner ble utelatt i 23-mannstroppen fordi Hareide mener at de ikke ville rekke å bli skadefrie til den første gruppespillskampen mot Peru 16. juni.

Bjelland, som har norsk far, og kunne vært norsk landslagsspiller, har liten forståelse for det resonnementet.

– Jeg er skuffet og lei meg fordi jeg ikke ble tatt ut, men jeg må respektere trenerens beslutning, selv om jeg slett ikke er enig. Jeg trente for fullt søndag, sier Bjelland i en pressemelding.

Han mener at han var raskere tilbake i trening enn det man kunne forvente. Bjelland er overbevist om at han ville ha rukket Peru-kampen.

– Jeg er veldig overrasket over at noen har meddelt Åge at jeg ikke kom til å bli klar til 16. juni. Jeg er helt overbevist om at jeg ville ha vært 100 prosent klar til den første kampen, sier Bjelland.

Knallhard Hareide

Landslagssjef Åge Hareide slår nå tilbake mot det han kaller «overraskende» kritikk fra Bjelland.

– Jeg er ikke lege, og jeg er ikke Andreas Bjelland. Jeg har en lege her som tar en vurdering. Så er det mitt ansvar å avgjøre om det er fornuftig eller ikke å ta ham med. Og det mente jeg at det ikke var. Han har spilt to og en halv kamp fra 6. mars til nå. Det er ikke mye, sier Hareide til Ekstra Bladet.

Sunnmøringen sier at dersom spillerne er misfornøyde, må de ta det direkte med ham, ikke i pressen.

– Jeg hadde en sms-korrespondanse med Bjelland hvor han skrev til meg at han ikke var enig i uttaket. Jeg spurte om vi kunne prate sammen, men det var han for skuffet til, sa han. Det respekterer jeg, sier 64-åringen.

Danmarks norske landslagssjef vil ikke bruke krefter på spillerne som ikke skal være med til Russland.

– Hvis folk vil lufte sine mishagsytringer, må de komme til meg og ta det direkte med meg, sier han, og poengterer at han etterstreber å være så rettferdig som mulig ved et VM-uttak.

Nå stiller danske medier spørsmål ved om Andreas Bjelland har en fremtid på landslaget.

– Jeg vil ha med de beste, men jeg vil også ha med de som ønsker å være en del av et lag. Det er jeg som stiller krav til dem som er med - ikke spillerne, poengterer Hareide.

– Hvis jeg lar det slippe løst, blir det helt galimatias. Det må være på mine premisser så lenge jeg er landslagstrener. Jeg vil ha spillere som oppfører seg slik jeg ønsker, ikke slik de ønsker. End of story, sier Åge Hareide.

Danmark VM-åpner mot Peru 16. juni.

(100% Sport/NTB)