Hareide om dansk seeding: – Det var nervepirrende

Det danske herrelandslaget i fotball har hatt et fremragende år som i november kan krones med at laget blir klar for VM-sluttspillet i 2018.

Åge Hareides og hans Danmark forbereder seg på VM-omspill.   Foto: Olafur Steinar Gestsson / NTB scanpix

fotball

Etter en sluttspurt med seirer over Polen, Armenia og Montenegro, samt uavgjort mot Romania, lyktes det for Åge Hareides lag å sikre annenplassen i gruppe E i VM-kvalifiseringen.

Tirsdag sørget også Frankrike for at danskene er seedet i VM-omspillet. Det betyr at de slipper å møte Italia, Sveits eller Kroatia, men i stedet møter enten Sverige, Hellas, Irland eller Nord-Irland.

– Det betyr mye for oss å være seedet. Vi ville helst unngå lag som Italia, Sveits og Kroatia, så det var viktig. Det kan gjøre det enklere for oss, men det blir vanskelig likevel, sier Hareide.

Etter søndagens 1-1-resultat mot Romania har Hareide med en viss spenning fulgt avslutningen i de øvrige kvalifiseringskampene.

– Vi visste vi hadde en god mulighet til å bli seedet med seier over Romania. Nå ble det kun uavgjort, så det har vært nervepirrende å følge med i de andre kampene, sier han.

Han håper nå at tirsdagens trekning gir Danmark fordelen av å kunne spille hjemme i returkampen. Kampene skal avvikles i perioden fra 9. til 14. november.

– Det er enklere å reise hjem og spille den siste kampen enn å reise til bortebane. Slik er det alltid, mener Hareide.