Har ikke hørt fra utlandet

2013 har bare gått bedre og bedre for Ørjan Nyland. Nå vil han ta nye steg.

ENDELIG FERIE: Det har gått i ett for Ørjan Nyland under årets sesong. Siden januar har han knapt hatt fri, men oppturene fra sommeren og ut sesongen har vært mange.  Foto: Erik Birkeland

fotball

Etter en meget god førstesesong i MFK-drakta, som søndag toppet seg med cupgull for andre året på rad for ham personlig, har det vært to rolige dager. Men på grunn den gode sesongen har overgangsspekulasjonene svirret også rundt Nyland.

— Har du hørt noen konkrete interesser fra klubber i utlandet?

— Nei. Det er ikke noe jeg tenker på og jeg har ikke hørt noe heller. Noe mer enn det er det ikke vits å tenke på, sier han til Romsdals Budstikke.

Mange oppturer

Han startet sesongen som en utfordrer til både Espen Bugge Pettersen og Ole Söderberg i MFK-målet. Bugge Pettersens skade gjorde at veien ble kortere og debuten i eliteserien kom mot Start borte. Siden har han ikke sett seg tilbake.

— Det har vært mange oppturer, ikke minst EM-bronsen. Jeg har spilt mange kamper både i eliteserien og i europacupkvalifisering, og fikk kronet det med cupgull. Så har jeg fått landslagsdebuten oppå alt annet også. Det har vært et veldig, veldig bra fotballår, fortsetter Nyland.

Siden han opplevde det han selv omtaler som en «eventyrreise» med Hødd fram mot cupgullet i fjor høst har den sportslige oppturen stort sett gått oppover med unntak av MFKs dårlige sesongstart.

- Hvis noen hadde sagt til deg i januar at du kom til å stå nesten samtlige kamper for MFK denne sesongen og blant annet tatt U21-bronse, hva hadde du sagt til dem da?

— Jeg kunne jo sagt at det var målsettingen, men det er jo litt overraskende og litt uventet at jeg har klart det. Samtidig har jeg lagt ned veldig masse arbeid for at det skal skje. Jeg har fått bra lønn for det strevet og de timene jeg har jobbet, og det viser at hardt arbeid over tid det lønner seg, forklarer Nyland.

Lærte mye

Han mener også at det harde arbeidet sørget for at MFK klarte å snu den dårlige trenden de var inne i tidlig i sesongen og påpeker at hele laget har lært veldig mye av det. De har gått fra å være gutter til å bli mannfolk i løpet av sesongen.

— Vi hadde hele tida troen på det vi gjorde på trening hver dag. Så har vi sammen som gruppe blitt sterkere og taklet motgang på en bra måte, kanalisert det, og gjort det til noe positivt, sier han.

Har forbedret seg

Søndagens cupfinaleseier var en utladning for Nyland. Spillerne fikk festet fra seg og denne uka står tester og snart ferie på programmet for de fleste. Keeperen sier han har forbedret seg mest på styrkebiten. Neste år vil han ta like store steg.

— Samtidig så har vi jo lyst til å ta gull i serien også. Det å være en utfordrer bør være en målsetting. Så har vi også et cupgull å forsvare. Ikke minst så vil jeg komme ut i et gruppespill i Europa, sier Nyland.

På lørdag er det årsfest for klubben.

— Da skal vi kose oss hele klubben sammen. Så blir det ferie og tilbringe tid med familie, sier Ørjan Håskjold Nyland.