Hangeland trener igjen

Etter en nesten tre måneder lang pause og operasjon i høyrebeinet, nærmer Fulham-kaptein Brede Hangeland seg et comeback.

I TRENING: Brede Hangeland trener igjen. Her i duell med Evertons Romelu Lukaku.   Foto: NTB scanpix

fotball

Aftenbladet får bekreftet at 32-åringen har gjenopptatt treningen i Fulham etter operasjonen i desember, foreløpig lett og alternativt, men snart for fullt på feltet og kanskje er Hangeland på banen igjen om noen uker.

— Jeg har begynt lett trening, men når jeg er tilbake for Fulham, vet jeg ikke, sier Hangeland til Aftenbladet.

Han haltet store deler av høsten, med en rygg som voldte store problemer. Etter flere undersøkelser fant legene ut at smertene skrev seg fra en nerve som lå i klem, og tidlig i desember ble Hangeland operert i høyrebeinet. Nå trener han igjen, og Fulhams håp er at midtstopperen skal kunne spille fotball igjen innen rundt månedsskiftet januar/februar. Men dette er altså litt usikkert.

Skadet i oktober

Det var i oktober at Hangeland måtte kaste inn håndkleet. Han startet hjemmekampen mot Stoke 5. oktober, men ble byttet ut i pausen. Senere reiste han med landslaget til de to siste VM-kvalifiseringskampene mot Slovenia (borte) og Island (hjemme). Her fullførte han begge. Men plagene ville ikke gi seg, og i Fulhams bortemøte med Crystal Palace 21. oktober måtte Hangeland igjen gi seg i pausen. Etter det har han ikke spilt for Fulham, som for alvor er innblandet i bunnstriden i Premier League.

Får ny spiller tilbake

Nå er Hangeland tilbake i lett trening og ved godt mot. Fulham fikk også en opptur 1. nyttårsdag, med 2-1 seieren over West Ham. Det betyr at klubben akkurat nå er nummer 16 av de 20 lagene i Premier League, men har bare to poeng ned til Crystal Palace på nedrykksplass. Dessuten sliter Fulham defensivt. Ingen av de ti nederste lagene har sluppet inn like mange baklengs. 42 minusmål er faktisk verst i Premier League.

— Vi har naturligvis savnet en klassespiller som Brede, men det positive, med at legene omsider fant ut hva som plaget ham, og operasjonen er gjennomført, er at vi får tilbake en helt ny og frisk spiller, sier manager Rene Meulensteen til avisen The Independent.