Han gir klarsignal til å starte bygging av ny fotballarena

Sandnes Ulf setter i verk plan B og lover byggestart for ny fotballarena alt i inneværende måned.

Tom Rune Espedal smiler fornøyd. Etter nærmere seks års arbeid lover han byggestart for ny fotballarena innen utgangen av mars.  Foto: Pål Christensen

fotball

Sandnes: - Prosjektet går videre. Ingen tvil, innen mars måned er alt på plass og klar for byggestart, fastslår daglig leder av Sandnes Ulf, Tom Rune Espedal, overfor Aftenbladet.

– Innen mars måned, omtrent bare to uker, kan det holde?

– Ja, entreprenørene er klar, understreker Espedal.

Østerhus Arena

Hvor: Sandnes Idrettspark, vest for kunstgressbanen.

Ferdig: 2019.

Kapasitet: 7500 tilskuere.

Hva: 18.500 kvm, bane m kunstgress, kontor, VIP-faciliteter, treningsstudio, 3000 kvm næring.

Kostnad: 181 millioner kroner. (151 millioner utlegg i første omgang).

Entreprenør: Masiv.

Arkitekt:Plank Arkitekter.

Fortsatt står det strid om 6,56 millioner kroner som klubben krever av kommunen vedrørende de såkalte rekkefølgekravene, men det er ikke noe hinder for å sette i gang bygging av arenaen som har fått navnet Østerhus Arena, og som totalt er kostnadsregnet til 181 millioner kroner.

Får én million ekstra

Ordfører Stanley Wirak, Ap, understreker at politikerne ikke lenger vil blande seg i diskusjonen om rekkefølgekravene, men overfor Aftenbladet går han langt i å legge én ekstra million på bordet.

Her er Plank Arkitekters illustrasjon som viser den nye fotballarenaen i Sandnes Idrettspark. 

– Sandnes Ulf kan som alle andre lag søke om tilskudd til bygging av klubbhus. Det blir fort én million, forklarer Wirak.

Tom Rune Espedal og Sandnes Ulf aksepterer at politikerne ikke vil ha noe mer med diskusjonen om rekkefølgekrav å gjøre.

Mandag kveld overlot nemlig bystyret til administrasjonen å avgjøre disputten mellom kommunen og klubben angående dekning av utgifter til tilrettelegging for bygging av nye anlegg i idrettsparken.

Klubben bygger fotballarenaen, mens kommunen på et senere tidspunkt skal bygge flerbrukshall.

Espedal: – Vi har sterke, faglige argument

Kravene til endringer av infrastruktur, vann, vei, kloakk, fremføring av varme samt nyanlagt park er kostnadsregnet til 30 millioner kroner.

Klubben mener at kommunen som bygger flerbrukshallen, skal ta 10 millioner. Kommunen strekker seg til 3,44 millioner kroner.

– Vi fortsetter diskusjonen med rådmannen og har sterke, faglige argument for vår beregning, understreker Espedal.

Ordførerens lovnad om strakspenger som tilskudd til klubbhusdelen i stadionkroppen, er for øvrig godt nytt også for flere andre lag i kommunen.

Kommer flere klubber til gode

– Vi har godkjente prosjekter for rundt fem millioner kroner allerede. Det er ingen grunn til at klubbene skal vente på pengene. Det samme gjelder Sandnes Ulf når klubben får godkjent sin søknad. Dette ordner vi når regnskapet for 2017 og årsoverskuddet er endelig, forklarer Stanley Wirak.

PS: Sandnes kommune har gått med nærmere én milliard kroner i overskudd de fem siste årene.