Hadde prøvespill med to eliteserieklubber - kan nå rykke opp i 1. divisjon

Tromsø-gutten Rune Reidar Isaksen (24) kjemper om opprykk til 1.-divisjon med den gamle storklubben Moss.

SUKSESS: Rune Reidar Isaksen jubler for sin første Moss-scoring hjemme mot Strømsgodset 2 i 3-0-seieren 1. juni i år. Nå håper han på flere mål og opprykk.   Foto: mossfk.no

fotball

MOSS: Den gamle TIL-junioren stortrives i sin nye klubb, som etter halvspilt sesong ligger på 2.-plass i 2.-divisjon avdeling to.

– Vi er veldig fornøyd med sesongen og har hatt bra uttelling med ni seiere og to tap. Moss er en klubb som satser knall hardt på å komme tilbake, men det er en kjempetøff avdeling og Raufoss virker også utrolig sterke, sier Rune Reidar Isaksen til iTromsø.

Raufoss som har tidligere TUIL-spiller Håvard Lysvoll på laget topper divisjonen med 29 poeng (9-2-0), to mer enn Moss (9-0-2).

Bak følger Notodden (20 poeng) og Alta (18 poeng).

– Jeg ble skadet i generalprøven og var ute de fem første serierundene med lyskestrekk, så det er først nå jeg føler jeg er skikkelig tilbake, sier den 24 år gamle høyrekanten fra Tromsø.

Eliteprøvespill

Isaksen spilte i TIL til og med 2009, men gikk til FK Senja foran 2010-sesongen. Der spilte han til sommeren 2013, før han flyttet til Oslo for å studere økonomi på BI. Det kombinert med spill for Lyn i 2. divisjon der han scoret 17 seriemål på halvannen sesong fra sin høyrekantposisjon, gjorde at 24-åringen hadde prøvespill med to eliteserieklubber foran årets sesong.

– Jeg var én uke i Kristiansand og trente med Start og én uke i Skien med Odd, forteller Isaksen.

Opplevelsen fra de to plassene var helt forskjellig.

– Jeg fikk veldig gode tilbakemeldinger begge plasser. I Kristiansand begynte vi å se på muligheter, men jeg ville nok ha vært langt bak i køen, så da ville jeg helle spille for et topplag i 2.-divisjon, i tillegg til at jeg har studier og kjæreste i Oslo. Opplevelsen i Skien var ganske annerledes. Der fikk jeg beskjed av (Dag Eiliv) Fagermo at «slik spiller vi ikke kant i Odd». Han var nok mer ute etter en bakromskant, forteller Isaksen.

Det er ikke tempoet som er 24-åringen styrke, men den frittalende Odd-treneren så potensial i 24-åringen.

– Jeg liker å ha ballen i beina og utfordre, så det ble nok litt feil match der. Samtidig fikk jeg veldig gode referanser fra han, så jeg hadde masse tilbud etter det og valgte da et godt tilbud fra Moss.

Tror på opprykk

Med kun to poeng opp til Raufoss, er det duket for en heidundrende andre halvdel av sesongen for Rune Reidar Isaksen og resten av Moss, den gamle fotballstorheten som tok gull i både NM-cupen (1983) og i eliteserien (1987) på 80-tallet.

– Vi er en veldig fin sammensveiset gruppe med et utrolig dyktig trenerteam. Ørjan Christensen (hovedtrener) har virkelig lyktes med å bygge et lag og skape et kollektiv, så det er definitivt vår styrke, at vi ikke nødvendigvis er like avhengig av enkeltspillere. Det er mange lag som satser i avdelingen vår, men jeg håper og tror vi skal greie opprykket.

Isaksen signerte i desember i fjor en toårskontrakt med Moss, som han pendler til fra Oslo.

– Det er bare 40 minutter og Moss ordnet med bil, så det går fint. Jeg har ett år igjen av studiene på BI og kjæresten min bor i Oslo, så vi valgte å bli der, men det fungerer utmerket, sier Isaksen.

Som håper og i hvert fall kommet ett steg nærmere drømmen om eliteseriespill til neste år.

– Jeg håer det. Vi er allerede godt i gang med forberedelsene, sier Isaksen etter kveldstreningen er unnagjort på mandag.

Allerede førstkommende lørdag braker det løs igjen for Moss og 2. divisjon avdeling to, når Moss spiller borte mot Ørn-Horten.

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

fotball