«Gutan» slo «Troillongan» etter nervedrama på Alfheim

Jostein Gundersen stanget «Gutan» til himmels, mens Lasse Nilsen ble matchvinner i et nervepirrende drama der TIL slo Rosenborg hjemme på «Fort Alfheim».

JUBEL: Runar Espejord og Mushaga Bakenga tar et godt tak om målscorer Jostein Gundersen.  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

fotball

TIL – ROSENBORG 2–1

TIL åpnet bra hjemme mot Rosenborg, trøkket til i duellene og styrte mye av spillet. Like før 10 minutter var spilt rullet «Gutan» opp et fint angrep, som til slutt endte hos Robert Taylor, som fra hjørnet av 16 meteren smalt til, men dessverre for hjemmelaget et par meter over mål.

I 17. minutt slo Morten Gamst Pedersen et godt og hardt innlegg inn mot Simen Wangberg, som fra vel 10 meter stusset til side for mål.

Etter at Mushaga Bakenga hadde fått revet i stykket drakten sin og skiftet til ny, fikk Rosenborg en mulighet da Pål-André Helland forsøkte seg fra hjørnet av 16-meteren, men markkryperen var intet problem for Gudmund Kongshavn.

KAMPFAKTA

Eliteserien, 13. serierunde

Alfheim stadion, mandag

TIL 2 (1)

Rosenborg 1 (0)

Mål: 1–0 (28) Jostein Gundersen (Morten Gamst Pedersen), 2–0 (58) Lasse Nilsen (Mushaga Bakenga), 2–1 (63) Tore Reginiussen

Gult kort: Tore Reginiussen og Mike Jensen, Rosenborg.

Sjanser: 5–3

Cornere: 7–5

Tilskuere: 5.214

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand IF

Så, i det 22. minutt, var det like på for TIL. Gjermund Åsen slo et hardt legg inn i feltet, som traff Lasse Nilsen, men den venstre vingbacken fikk ballen rett på og dermed var den enkel å snappe opp for RBK-keeper André Hansen.

Vi fulgte kampen:

Gundersens første

Så, i det 28. minutt satt den endelig for TIL! 1–0 til TIL på «Gutan»s fjerde corner i kampen. Morten Gamst Pedersen slo en perfekt ball, og Jostein Gundersen knuste Anders Trondsen i hodeduellen og stanget ballen ned i nærmeste hjørne.

Dermed hadde TIL tatt en meget fortjent ledelse mot Rosenborg allerede før halvtimen var spilt ved Gundersens første scoring for sesongen.

Kun fire minutter senere rullet TIL opp et nytt angrep der Runar Espejord fant Taylor på bakerste. Finnen forsøkte en volley som havnet like bak nettveggen.

I 42. minutt holdt det på å glippe for TIL da Alexander Søderlund fikk en åpning og fikk avsluttet fra 15 meters hold. Søderlund traff imidlertid ikke perfekt og avslutningen langs bakken gikk halvannen meter til side for TIL-målet.

Rystet Rosenborg

Kun minuttet ut i 2. omgang var TIL nære på å ryste Rosenborg igjen da Gjermund Åsen slo et perfekt legg mot Runar Espejord som fikk god treff på headingen og var centimetere fra å stange inn 2–0, men André Hansen fikk akkurat fingertuppene på og avverget forsøket.

Samme mann var farlig igjen i det 57. minuttet, da han smalt til under press, men igjen var Hansen med på notene og nede i hjørnet og avverget.

Men minuttet etterpå lyktes det igjen for «Gutan». En nydelig stikker fra Daniel Berntsen til Mushaga Bakenga som dro seg ned til dødlinjen, spilte 45 grader ut på halvspretten til Lasse Nilsen, som fikk møtt først og banket ballen oppe i nettaket uttakbart for André Hansen fra vel 5 meters hold. 2–0 var et faktum!

En perlescoring etter et nydelig TIL-angrep.

Alfheim trodde det sto 3–0 like etterpå da Daniel Berntsen skjøt et frispark fra hjørnet av 16-meteren i nettveggen.

Dette skrev vi før kampen:

Slo tilbake

TIL kontrollerte fullstendig, men i det 63. minutt glapp det fullstendig da Tore Reginiussen stanget inn 2–1-reduseringen etter et legg han møtte på bakerste stolpe. Plutselig var det full kamp igjen.

I 67. minutt gjorde TIL sitt første grep fra benken da Slobodan Vuk erstattet Runar Espejord.

Rosenborg fortsette å presse på for utlikning og med et drøyt kvarter igjen å spille kom den danske stjernespissen Nicklas Bendtner inn.

«Gutan» red av første bølge og gjorde et defensivt bytte ved å sette inn Christian Landu-Landu for Daniel Berntsen med syv minutter igjen å spille.

I 85. minutt fikk finske Robert Taylor en ny god mulighet, da han dro en Laudrup-finte forbi Birger Meling, men skuddet fra skrått hold banket han over mål.

Minuttet etterpå dro Gudmund Kongshavn fram en fantastisk redning da han fikk fingertuppene på en Nicklas Bendtner-heading og fikk slått den over mål. Dommeren blåste frispark mot Bendtner, men redningen var like god for det.

I 90. minutt fikk RBK-innbytter Jonathan Levi en god mulighet da han fra vel 18 meter skjøt en liten meter over mål. Så startet hele 5 (!) nervepirrende tilleggsminutter for TIL, som øynet håpet om årets største skalp.

På overtid fikk Mike Jensen en eventyrlig mulighet da han skjøt 20 centimere til side for stolpen fire minutter inn i overtiden. En eventyrlig mulighet til 2–2.

Men det ble så å si det siste som skjedde i kampen. «Gutan» sto han av og klatret opp til 7.-plass på tabellen og står nå med 20 poeng etter 13 serierunder.

Seieren var for øvrig TILs første seier hjemme mot Rosenborg siden 2013, det året de rykket ned og Magnus Andersen scoret kampens eneste mål.