Guardiola: - Vi kommer ikke til å slå Arsenals rekord

Manchester City-manageren nøktern før toppkampen søndag.

Pep Guardiola fnyser av påstandene om at City har stø kurs mot tittelen.  Foto: STEFANO RELLANDINI / X90016

fotball

Manchester City-manager Pep Guardiola lover Arsène Wenger at City ikke kommer til å klare å kopiere Arsenals rekordsesong i 2004.

Arsenals «The Invincibles» gikk ubeseiret gjennom Premier League i 2003/2004. Siden har ingen lag maktet det, men engelske medier spekulerer nå i om City kan kopiere bragden. Dét avviser Guardiola. Søndag tar City imot nettopp Arsenal i Manchester.

– Jeg ønsker å si følgende til Wenger: Den rekorden tilhører ham. Vi kommer ikke til å slå den, så han kan ta det med ro. Det laget var eksepsjonelt, sier Guardiola.

– Å gå ubeseiret gjennom en Premier League-sesong er fantastisk. Vi kan ikke gjøre det, men vi ønsker å spille bra og slå Arsenal, legger spanjolen til.

Fredrik Ljungberg og Arsène Wenger var med på å lede Arsenal til en utrolig prestasjon for 13 år siden. Da gikk Arsenal ubeseiret gjennom en Premier League-sesong.  Foto: Gorm Kallestad / NTB SCANPIX

City topper serien, men Guardiola fnyser av dem som mener laget hans holder stø kurs mot tittelen.

– Vi er fem poeng foran Manchester United. Det er 84 poeng igjen å spille om. Det (forspranget) er ingenting, mener City-manageren.

Arsenal har ni poeng opp til Guardiola og co. før lagene møtes søndag.