Grusom keepertabbe fra Alisson da Liverpool vant for fjerde gang på rad

Nullen sprakk for Liverpool i seriekamp nummer fire.

TABBET SEG UT: Her har Alisson prøvd å vende bort Kelechi Iheanacho uten å lykkes. Liverpool-keeperen (i gult) er på etterskudd da Leicester-spissen sender ballen til Rachid Ghezzal foran mål.  Foto: Reuters/Carl Recine

fotball

LEICESTER CITY - LIVERPOOL 1–2

For første gang i høst slapp Liverpool inn mål i 2-1-kampen borte mot Leicester. Nullen sprakk etter en utrolig keeperbrøler fra Alisson.

Liverpool står med tolv poeng av tolv mulige, men Alissons giganttabbe i det 63. minutt vil stå igjen som kampens store snakkis.

Den brasilianske sisteskansen hadde bare å feie unna et tilbakespill fra Virgil van Dijk, men ville i stedet prøve å vende bort Kelechi Iheanacho. Den løsningen ble for arrogant.

– Timinga var dårlig

– Alisson vurderer feil. I tillegg er utførelsen svak. Han kan gå på flere blemmer, tror jeg, sier TV 2-ekspert Petter Myhre.

Iheanacho snappet ballen og sendte den videre til Rachid Ghezzal. Leicesters nysignering dempet ballen og score sikkert i et åpent bur. Det var Ghezzals første mål siden overgangen fra Monaco.

TUNGT: Alisson gjorde en stygg feil da Leicester reduserte, men det holdt likevel til seier for Liverpool.   Foto: Reuters/Carl Recine

– Hadde han lyktes, hadde han uansett måtte slå langt for Leicester sto såpass høyt. Gevinsten var lav. Og på dette tidspunktet slet Liverpool, så timinga var dårlig, sier Myhre på TV 2s sending.

Den brasilianske landslagskeeperen kom til Roma før sesongen og erstattet Karius, som dro til Besiktas etter å ha avsluttet Liverpool-karrieren med en rekke keepertabber som toppet seg i Mesterligaens finale i juni.

– Nå ser det dumt ut

TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller er ikke helt sikker på Liverpools nyervervelse heller.

– Han er ekstremt ambisiøs og dette har han holdt på med i flere sesonger. Det er nesten vanligere at han tar enn Cruyff-vending enn at han gjør en spektakulær redning. Nå ser det dumt ut, sier Møller.

– Det blir veldig spennende å se om vi ser noe annerledes fra ham i de neste kampene. Jeg tipper han vil slå den lenger neste gang, fortsetter han.

Før kampen var Liverpool eneste lag som ikke hadde sluppet inn i mål i den nye Premier League-sesongen. Lørdag levde nullen farlig flere ganger, men det måtte en giganttabbe til før den sprakk.

BLANK GOAL: Rachid Ghezzal får en relativt enkel oppgave med å redusere til 1–2 for Leicester etter Alissons tabbe.  Foto: Mike Egerton / TT NYHETSBYRÅN

Scoret tidlig

Gjestene fra Merseyside fikk en perfekt start på lørdagens tidligkamp. Etter ti minutter tuppet Sadio Mané kontant inn sitt fjerde Premier League-mål for sesongen etter en uheldig klarering fra Leicesters stopperstjerne Harry Maguire.

SCORET FØRST: Sadio Mané sendte Liverpool foran etter bare ti minutter.  Foto: REUTERS/Darren Staples

Liverpool mistet litt grepet i siste halvdel av førsteomgangen. Det tok stadig lenger tid mellom hvert angrep, og Leicester hevet seg flere hakk etter en vaklende åpning. Men rett før pause kom bortelaget med et realt knockoutslag.

Roberto Firmino sto upresset i boksen og stanget inn en presis corner fra James Milner. Det var brasilianerens første nettkjenning for Liverpool etter åtte målløse kamper på rad.

FJERDE STRAKE SEIER: Roberto Firmino feirer Liverpools andre scoring mot Leicester.  Foto: REUTERS/Darren Staples

Leicester, som måtte klare seg uten storscorer Jamie Vardy, greide etter hvert å justere seg inn, og i det 23. minutt kom Demarai Gray til en stor sjanse. Alisson sto i veien og avverget med en god enhåndsredning.

Tottenham neste

Etter sidebyttet gikk hjemmelaget offensivt ut i jakten på et reduseringsmål. Etter 53 minutter var James Maddison farlig frampå, men Joe Gomez satte inn en eminent blokkering i siste liten.

Etter 1-2-reduseringen hadde Leicester et visst trykk på Liverpool, men det dabbet litt av mot slutten.

Etter landslagspausen får Liverpool sin første store test. 15. september reiser de rødkledde til London for å møte Tottenham til storkamp på Wembley. Samme dag har Leicester bortekamp mot Joshua King og Bournemouth.

(100% Sport/NTB)