Forundret Rooney etter Uniteds rekordkjøp: «Hvem er han?»

Signeringen av Anthony Martial tok kapteinen på sengen.

Wayne Rooney hadde ikke spesielt god kjennskap til Anthony Martial.  Foto: REUTERS

fotball

På overgangsvinduets siste dag var det Manchester United som sto bak den mest oppsiktsvekkende overgangen.

United hentet nemlig 19-åringen Anthony Martial fra Monaco. Ifølge britiske medier var prislappen på hele 36 millioner pund (rundt 460 millioner kroner). Stemmer det, er han også tidenes dyreste tenåring.

Det har også vært spekulasjoner om hvorvidt prisen kan stige ytterligere om Martial innfrir.

Mange har reagert på at United betaler så mye. Martial har nemlig et relativt ukjent navn utenfor Frankrike.

Morgan Schneiderlin røper Wayne Rooneys reaksjon på Martial-nyheten. Her er franskmannen i aksjon i seriekampen mot Aston Villa.  Foto: AP

Nå viser det seg at heller ikke Manchester United-kaptein Wayne Rooney visste stort om nysigneringen. Det røper lagkamerat Morgan Schneiderlin.— For å være ærlig, på flyet i går kom Wayne Rooney bort til meg og spurte «hvem er han?», for engelsk presse hadde begynt å skrive om det. Jeg fortalte ham at han er en god spiller med stort potensiale, som har spilt bra for Monaco forrige sesong og begynnelsen av denne sesongen, sier Schneiderlin til fransk presse i sammenheng med en landslagsleir i Clairefontaine, ifølge The Mirror.

Thierry Henry følger både engelsk og fransk fotball tett. Slik reagerer han på Martial-kjøpet: - Massiv gambling.

Slik svarer Martial

Rooney skal altså ikke ha visst stort om den rådyre tenåringen, men selv lar ikke Martial seg affisere av det.

— Det er normalt at Rooney ikke vet hvem jeg er, sier Martial ifølge goal.com.

Den tidligere Monaco-spilleren er, i likhet med Schneiderlin, tatt ut i Frankrike-troppen som skal møte Portugal og Serbia den kommende uken.

Dermed har dette vært en utrolig uke i Martials kometkarrière. Han spilte sin første ligakamp for Monaco så sent som i november 2013. — Jeg har ikke spilt så mye i Ligue 1 og dette er første gang jeg er med landslaget. Jeg er glad for å dra dit. Rooney er en stor spiller og jeg vil utvikle meg ved siden av ham, sier Martial.

— Jeg vet ikke om jeg er verdt 80 millioner euro (ca. 745 millioner kroner). Jeg tenker ikke på summene. Summen er mellom klubbene. Jeg setter ikke meg selv under spesielt stort press.

LES MER: Sist gang ble Aaron Lennon latterliggjort - onsdag tok han igjen.

Henry: - Massiv gambling

Lagkamerat Schneiderlin råder også 19-åringen til å «glemme overgangssummen». Det spørs imidlertid hvor enkelt det blir.

I Storbritannia er det nemlig mange som har gjort et stort nummer ut av overgangen.

Blant dem er Arsenal-legende og Sky Sports-ekspert Thierry Henry.

— Det er en massiv gambling av United, men i dagens marked er det kanskje noe de føler at de må gjøre, sier Henry til kanalen tirsdag.

Anthony Martial kan tidligst få sin Manchester United-debut etter landslagspausen, i hjemmekampen mot Liverpool 12. september.

Hekta på Premier League? Da anbefaler vi disse sakene: