Forren forlater Molde hvis han får muligheten

Med prisen som «Årets MFK-spiller» i hånda innrømmer Vegard Forren at han forlater Molde hvis han får et godt tilbud fra utlandet i januar.

Godt grep om kruset: Vegard Forren har vært en av de viktigste enkeltårsakene bak Molde Fotballklubbs eventyrlige suksess i 2014. Ifølge Romsdals Budstikkes børs er han årets MFK-spiller.   Foto: ERIK BIRKELAND

fotball

MOLDE (Rbnett): – Denne var fortjent, smiler Vegard Forren og tar et godt grep rundt kruset som viser at han topper Romsdals Budstikkes spillerbørs i 2014. – Hvor god synes du sjøl at du har vært denne sesongen?

– Jeg fikk en god start og har levert stabilt på et høyt nivå. Det viser også poengene på børsen her, sier Forren og studerer papiret oversikt over kampene.

– Jeg har hatt godfølelsen gjennom hele året. Dette er min beste sesong i Molde-drakta. Så ærlig og offensiv må jeg være.

Målsnik

Forren har spilt mange gode kamper i 2014. Sjøl husker han best når han scorer mål.

– Det er vanskelig å skille detaljene fra hverandre etter hvert, men jeg glemmer jo ikke bortekampene mot Aalesund og Brann, i og med at jeg ble matchvinner. Det er alltid artig å spille i Bergen. Det var stort å dunke ballen i vinkelen med høyreslegga der. Det er også fint å vinne 2–0 på Lerkendal, sier trønderen.

– Hvorfor har Molde blitt bedre under Tor Ole Skullerud? Hva er din enkle analyse?

– Spillergruppa har hatt en sesong til sammen. Vi la om til to spisser, og det har gitt oss enda større kraft offensivt samtidig som de løper så mye at de gjør jobben bakover også. Den defensive tryggheten er den viktigste forklaringa på suksessen. Vi er så godt organisert at vi nesten ikke slipper motstanderne til sjanser. Og så skaper vi minst ti store sjanser sjøl. Da vet vi at det blir mål, sier midtstopperen.

Skryter av Linnes

Han fikk åtte av ti poeng tre ganger denne sesongen. Men mot Haugesund i nest siste hjemmekamp fikk han en treer i Romsdals Budstikke. Da var Forren sur i to dager.

– Den karakteren kan diskuteres, for å si det sånn. Jeg er fortsatt ikke enig, sier Forren som liker å ta en vennskapelig diskusjon rundt egne og andres poeng på spillerbørsen.

– Hvis du ser bort fra deg sjøl, hvem har vært Moldes beste spiller i 2014?

– Det er mange som har prestert veldig godt. Martin (Linnes) har tatt flere steg og er min favoritt. Harmeet Singh har vært veldig viktig for laget. Så kommer en hel gjeng. Moi (Elyounoussi), Fredrik (Gulbrandsen), Moa (Moström). Og så har vi Norges klart beste keeper. Ørjan er avgjørende, selv om han ikke har trengt å briljere så mye denne sesongen. I år hadde vi vunnet serien med Knut Lillebakk i mål. Jeg vil motivere Knut til å gjøre comeback som tredjekeeper neste sesong, sier Forren og gliser så bredt at det blir vanskelig å drikke Fanta.

Vil til utlandet

I går reiste MFK-spillerne til London på tredagers lagfest. Lørdag kommer MFKs årsfest. Så venter ei ferieuke før egentreninga starter.

– Forlater du MFK hvis den rette klubben dukker opp?

– Ja. Jeg har lyst til å reise ut igjen og håper jeg får et godt tilbud i januar. Det er mange Molde-spillere med slike ambisjoner akkurat nå. Men det er ikke sånn at jeg ønsker meg bort. Jeg tror det er like stor sjanse for at jeg blir her som at jeg reiser ut. Hvis ikke det skjer noe blir det spennende å spille i Europa med MFK. Jeg har også veldig lyst til å oppnå noe i Champions League med Molde Fotballklubb, sier Vegard Forren.

FAKTA

Vegard Forren

Født: 16. februar 1988 i Trondheim.

Hjemsted: Kyrksæterøra.

Høyde: 186 cm.

Vekt: 85 kilo.

Var med på KIL/Hemne-laget som slo ut MFK i cupen i 2007. Ble invitert på prøvespill med Moldes juniorlag og fikk femårskontrakt.

Klubber: KIL/Hemne, Molde FK (2007 – 2013), Southampton (2013), Molde (2013-).

Landskamper: 20 kamper for Norges A-landslag, 1 kamp for U23 og 14 kamper for U21. Meritter: Seriemester 1. divisjon (2007). Seriemester Tippeligaen (2011, 2012, 2014). NM-mester (2013, 2014). Kniksen-prisen som årets forsvarsspiller (2012).