Forbannet Hareide etter grisetakling: - Han bør snakkes til av treneren

Åge Hareide var lite fornøyd med en takling fra skotske Liam Bridcutt under tirsdagens landskamp.

Åge Hareide mener taklingen fra Liam Bridcutt kunne vært karrieretruende. Her sier han sin mening overfor Skottland-manager Gordon Strachan.   Foto: Reuters

fotball

Åge Hareide ble dratt litt ned på jorda igjen tirsdag.

Etter seier over Island i debuten som dansk landslagssjef, ble det tap 0-1 borte mot Skottland i Glasgow tirsdag kveld.

Den store snakkisen etter kampen kom sent i andre omgang. Skotske Liam Bridcutt kastet seg inn i en takling på Erik Sviatchenko. Skotten kom inn med stor kraft og knottene først, og fikk et gult kort av dommer Svein Oddvar Moen.

— Soleklart rødt kort

— Sjokkerende takling, mente de britiske kommentatorene.

Se taklingen på Youtube

Åge Hareide var ikke særlig blid etter kampen og mener taklingen kunne vært karrieretruende.

Danskene hev seg over Liam Bridcutt etter taklingen på Erik Sviatchenko tirsdag.   Foto: Reuters

— Det er soleklart rødt kort. Han kunne brukket leggen på Sviatchenko på måten han kaster seg inn, sier Hareide ifølge skotsk TV.- Den var virkelig ikke bra. Jeg har sett TV-bildene i etterkant, og den er forferdelig. Taklingen kunne vært slutten på karrieren, sier Hareide.

— Kamp om ballen

Bridcutt spiller for tiden i Leeds på lån fra Sunderland. Han bedyrer sin uskyld etter hendelsen.

— Det var en kraftig takling, men det var kamp om ballen. Alle som kjenner meg vet at jeg går inn i taklinger hardt, men "fair", sier Bridcutt etter kampen.

Danske Sviatchenko er godt kjent med skotske taklinger, da han til daglig er Ronny Deilas elev i Celtic. Han var ikke like kategorisk som sin landslagssjef på at Bridcutt burde vært utvist.

— Han bør bli snakket til

— Jeg er hundre prosent sikker på at jeg er først på ballen. Han kommer med strake bein inn i mine, så det ser ikke så bra ut. Men leggen er her fortsatt, så det er bra. Det er opp til dommeren om det er rødt kort eller ikke, sier 24-åringen.

Åge Hareide tror ikke den skotske midtbanespilleren taklet så stygt med vilje, men tror han heller ble overivrig. Samtidig mener han at det bør tas opp internt.

— Han bør bli snakket til, og jeg håper Gordon (Strachan, landslagssjef Skottland) tar tak i det.