Fløy scoret seks: -Jeg er ekstremt imponert

I sommersola løsnet det for Fløy i 6-0-seieren mot Odd 2 etter en fantastisk andreomgang.

Fløy kunne juble for seks scoringer, seier og masse fin fotball.  Foto: Herman Folvik

fotball

— Dette var veldig bra. Vi får som vi fortjener. Det er det jeg har sagt til «grabbarna også». Du er ikke uheldig, du får det du fortjener. I dag var det ketchup. Vi får resultatet fordi spillerne legger veldig mye i det. Det er et bra Odd-lag som kommer, men vi ser igjen alt vi trener på. Det er planlagt. Jeg er ekstremt imponert over spillerne, sier Mattias Andersson etter sin første som Fløy-trener.

Dagens Fløy-spiller med to mål og tre assist, Joachim Holberg Eriksen, sier følgende etter praktkampen:

— Det var helt sykt deilig. Det var helt rått å spille her i dag. Hele laget fungerte dritbra. Alt klaffa bare. Vi skyldte Mattias og fansen dette. Han er en utrolig dyktig trener, sier Eriksen, som sørget for blant annet for assist til Johan Kvame Naglestad som satte inn 6-0. — Defensivt har vi stålkontroll. Offensivt er det kjempebra. Det er veldig deilig. Det var en kanonkamp. Det betyr mye for troen videre. Vi har hele tiden visst at vi er et godt lag, men vi har hatt litt stang ut. I dag viste vi gode takter, og det må vi bare fortsette med, sier Naglestad.

Etter 36 jevne minutter på Flekkerøy sørget Odd 2s venstrekant Eric Kitolano for at Fløy fikk en kjempefordel. Han rev ned Joachim Holberg Eriksen på Fløys banehalvdel, før han kom med en etterslenger på Eriksen rett foran dommer Marius Liens øyne.

Det er selvsagt ikke lurt, og Lien ga Kitolano direkte rødt kort for den umodne handlingen i kveldssolen. Dermed måtte Odd 2, med blant annet Ardian Gashi, Joakim Våge Nielsen og Vegard Bergan på banen, løpe rundt med en spiller mindre i en drøy time.

Fløy hadde sjanser nok i første omgang til å gå til ledelse i pausen. Henrik Andre Dahlum og Eriksen var nærmest, men det ble bare nesten. Odd 2 hadde kun en farlighet på et langskudd fra Ardian Gashi, som Samuel Dirscher burde holdt, men han nøyde med å bokse det unna.

To raske

Etter 48 minutter sprekk Fløy Odd 2-nullen. En lobb i bakrommet og en frekk, sulten og rask Joachim Holberg Eriksen var oppskriften. Høyrekanten nådde en ball med tåa rett foran Odd 2-keeper Viljar Røsholt Myhre. Eriksens forsøk på et touch rundt keeperen var så godt at det gikk rett i det tomme buret.

Publikum rakk så vidt juble ferdig før neste scoring kom. Eriksen sprintet seg fri på høyre før han la ballen perfekt inn i feltet langs bakken. Der sto en umarkert Magnus Hallandvik klar på seks meter rett foran mål, og kunne ikke unngå å doble ledelsen. Med to mål mer og en spiller mer fikk man en solid følelse av at Fløy endelig ville ta årets første seier i serien, etter åtte strake tap.

Det skulle også bli mer jubel. Eriksen driblet seg fra noen Odd-spillere, avanserte til han var på 20 meters hold. Derfra dunket han til, og ballen gikk rett i nettet og 3-0 til Fløy. I neste Fløy-angrep hadde også Henrik Andersen en bra sjanse, som han satte over målet. Joachim Holberg Eriksen var nære ved et langskudd lignende Cristian Ronaldo fra 30 meter, men Myhra reddet fint.

Fløy fortsatte å holde trykket oppe. Julian Brons sørget for 4-0 etter forarbeid av Eriksen igjen. Målet var ganske identisk 2-0-scoringen til Hallandvik. Henrik Andersen fikk en gigantisk mulighet til å sette inn 5-0 etter nytt show av Eriksen, men den sentrale midtbanespilleren avsluttet utenfor.

Keepertabbe

Like før holdt Ardian Gashi å sørge for en trøstescoring for Odd 2. Fra 25 meter klinket han til på frispark, og ballen smalt i stolpen og ut.

Andre veien fikk Peder Karlsen tuppet ballen fra skrått hold mot mål, og den gikk faktisk rett i nettmaskene etter svakt keeperspill av Viljar Myhra. En involvering som oppsummerte Odd 2 sin innsats på Flekkerøy denne fredagskvelden.

Fløy ville ha mer. Joachim Holberg Eriksen toppet sin fantastiske kamp med å assistere sin tredje scoring på en praktfull kontring. Han serverte midtstopper Johan Kvame Naglestad som hadde tatt en langt løp, og kronet det hele med å sette inn 6-0. Alt klaffet for Fløy i andre omgang.

Før kampen var Fløy det eneste laget som ikke hadde tatt poeng i de seks øverste divisjonene i hele Norge, men det tok altså en slutt 3. juni 2016. Fløy vant meget fortjent etter en solid gjennomføring.

Fløys neste kamp er neste søndag mot et annet andrelag, nemlig Strømsgodset 2 på Marienlyst. I morgen kan du følge Vindbjart-Bærum på våre nettsider.

Fædrelandsvennen kommer tilbake med reaksjoner.

Kampfakta

Fløy-Odd 2 6-0 (0-0)

  1. runde i 2. divisjon, avd. 4

200 tilskuere på Flekkerøy kunstgress

Mål: 1-0 Joachim Holberg Eriksen (48), 2-0 Magnus Hallandvik (51), 3-0 Eriksen (73), 4-0 Julian Brons (84), 5-0 Peder Karlsen (88), 6-0 Johan Kvame Naglestad (90).

Gule kort: Julian Brons, Fløy. Ardian Gashi, Odd.

Rødt kort: Eric Kitolano, Odd.

Dommer: Marius Lien, Otra IL.

Fløy (4-4-2): Samuel Dirscher - Andreas Jacobsen, Johan Kvame Naglestad, William Hagen Okalla, Bjarte Richardsen - Joachim Holberg Eriksen, Julian Brons, Henrik Andersen, Henrik Andre Dahlum (Magnus Ask Mikkelsen, inn 64.) - Rasmus Repstad (Peder Karlsen, inn 46.), Magnus Hallandvik.

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

fotball