Etter ny UEFA-avgjørelse: - Han er 100 prosent tapt for Norge

28 personer stemte for å gi Kosovo en plass i UEFA.

STORT TALENT: Bersant Celina, oppvokst i Drammen, har spilt Premier League-fotball for Manchester City denne sesongen.  Foto: Kieran McManus / BPI / Digitalsport

fotball

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har godkjent Kosovo som forbundets 55. medlemsland. Avgjørelsen ble tatt på kongressen tirsdag.

Det betyr at stortalentet Bersant Celina (19) er hundre prosent tapt for det norske landslaget. Manchester City-spilleren har lenge vært klar på at han vil spille for Kosovo om de blir tatt opp i UEFA.

OverforNRKbekrefter faren, Edvar Celina, at det er uaktuelt å spille for Norge.

Ja, svarer Celina til NRK på spørsmål om sønnen er 100 prosent tapt for det norske landslaget.

Det var en avstemning med simpelt flertall blant de 54 medlemslandene som gjorde at fotballen i Kosovo ble tatt inn i varmen. 28 stemte for og 24 mot, men fire stemmers overvekt var mer enn nok til å sikre landet plass i UEFA.

Før avstemningen ble det er kraftig diskusjon om hvorvidt Kosovo skulle bli tatt inn som medlem eller ikke. Det var Serbia som ledet an i opposisjonen i den kontroversielle debatten.

Nå kommer Kosovo også til å bli tatt opp i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) i løpet av kort tid. Mye tyder også på at landet kan få plass i kvalifiseringen til VM i 2018 som starter i september.

(©NTB)