Eriksen sikret Tottenham-seier rett før slutt - igjen

Skjøt Tottenham til viktig seier.

AVGJORDE: Christian Eriksen sikret Tottenham-seier rett før slutt. Her fra en tidligere kamp.   Foto: NTB scanpix

fotball

Swansea — Tottenham 1-2

Tottenham slet lenge borte mot Swansea, men en sterk sluttspurt ga full effekt i Premier League søndag. Christian Eriksen ble matchvinner med 2-1-målet i kampens siste minutt.

Etter at Wilfried Bony hadde utlignet for vertene, tydet det meste på at Swansea skulle få et fortjent ledermål. Waliserne presset Tottenham kraftig bakpå, men de siste minuttene klarte gjestene å snu det hele.

Eriksen scoret etter en periode der begge lag slet med å skape store sjanser. Dansken klemte til omtrent fra 16-meterstreken, og Gerhard Tremmel var ikke rask nok til å nå det lave skuddet.

– Vi er et lag som ikke slår seg til ro med ett poeng. Swansea hadde de beste sjansene i annen omgang og skapte mest, men vi er fornøyde etter å ha scoret i 90. minutt, smilte Eriksen.

Trepoengeren gjør at Tottenham har brukbart heng på Southampton og Arsenal. Eriksens lag har 24 poeng fra 16 kamper og ligger på 7.-plass.

Knallstart

Det er vanskelig å beskrive seieren som særlig fortjent, men Tottenham lyktes gjennom en drømmeavslutning- og start på søndagens bortekamp.

Tre minutter var spilt da Eriksen slo en høy corner fra høyre. Bak i feltet stormet publikumsyndlingen Harry Kane fram, og han knuste Àngel Rangel i lufta og stanget inn 1-0. Kane står dermed med pene 12 mål på 20 kamper i alle turneringer denne sesongen.

Etter ledermålet handlet det mest om Swansea, men hjemmelaget maktet ikke å utligne før pause. Blant andre formspissen Wilfried Bony fikk noen halvsjanser som fort kunne endt i scoring.

Måljegeren Bony

UTLIGNET: Her setter Wilfried Bony inn 1-1 i oppgjøret mot Tottenham.  Foto: NTB scanpix

Ivorianeren skulle derimot ikke bruke lang tid av annen omgang før hans åttende ligamål for sesongen satt i nettet. Wayne Routledge kom seg fri på kanten og slo inn til Bony. Hans første forsøk ble blokkert av Federico Fazio, men på returen tuppet han ballen i mål.Med 20 mål er Bony for øvrig den mestscorende spilleren i Premier League i kalenderåret 2014. Tottenham skulle få nok med å forsvare seg utover i omgangen, men da Swansea ikke klarte å skape store nok sjanser, var det London-klubben som stakk av med seieren.

Swansea er nummer ni i Premier League med sine 22 poeng. (©NTB)