Engblom ble helten da Sandnes Ulf nærmet seg topplagene

Scoret to mål hjemme mot Ranheim.
fotball

Sandnes (aftenbladet): Etter den svake prestasjonen mot Bryne, var Sandnes Ulf omtrent forpliktet til å slå tilbake hjemme mot Ranheim søndag. At de to topplagene øverst på tabellen, Kristiansund og Sandefjord, spilte uavgjort tidligere på dagen, sørget også for at de lyseblå hadde muligheten til å kappe ned forspranget.

Det så ikke ut til at hjemmelaget hadde våknet da dommer Bjørn Hansen blåste kampen i gang. De første 20 minuttene var elendige. Verken Ulf eller Ranheim fikk til noe som minnet om fotball.

Pontus Engblom (til høyre) tok ansvar da det kladdet som mest for Sandnes Ulf mot Ranheim. Svensken nikket inn sitt tiende seriemål i år da han sendte de lyseblå i ledelsen i 1. omgang.  Foto: Rune Vandvik

Engbloms tiendeDet er i slike kamper det er viktig å ha spillere som på egenhånd kan utgjøre en forskjell, spillere som ikke trenger drøssevis av sjanser for å score. Pontus Engblom er en slik spiller.

Sandnes Ulf-angriperen steg til værs på innlegget fra Trond Erik Bertelsen etter 25 minutter. Svensken nikket ballen i det lengste hjørnet, helt nede ved stolperoten, og i mål. 1-0 til Sandnes Ulf. Det var Engbloms tiende scoring så langt denne sesongen.

Scoringen satte fart på hjemmelaget. I den påfølgende periode hadde de et par sjanser til å øke ledelsen, men 1-0 sto seg til pause.

Engblom igjen

Den andre omgangen åpnet på samme måte som 1. omgang, det var ikke rare kvaliteten. Utover i omgangen kom Ranheim mer og mer med i kampen. De hadde flere gode sjanser til å utlikne, men i stedet gjorde Engblom slutt på all spenningen.

Han fikk et overlegg og kunne sette kursen rett mot keeper etter at Ranheim-backen skled og forsvant. Alene med keeper satte svensken ballen iskaldt i mål til 2-0. Den scoringen var viktig, den kom på et tidspunkt hvor bortelaget nærmet seg en utlikning.

Sandnes Ulf hadde flere muligheter til å øke ledelsen, men kontrollerte i stor grad inn seieren mot et tamt Ranheim-lag.

Dermed er Ulf oppe på 4. plass på tabellen og har seks poeng opp til Sandefjord på direkte opprykk.