Ekspert totalslakter dommeren etter høydramatisk kamp

Jamie Vardy ble utvist for filming og hvert lag ble tildelt hver sin tvilsomme straffe på King Power Stadium.

Jamie Vardy slår oppgitt ut med armene. Han ble vist sitt andre gule kort da dommeren mente han filmet.  Foto: Rui Vieira, Ap

fotball

Etter å ha tatt en oppskrifsmessig ledelse, så det ut til å ende i en gedigen nedtur for sensasjonslaget Leicester hjemme mot West Ham. Scoringer av Andy Carroll og Aaron Cresswell snudde kampen for gjestene, som så ut til å ta med seg tre poeng til London.

Men langt inn i overtiden ble hjemmelaget tildelt et svært kontroversielt straffespark. Det satte Leonardo Ulloa sikkert, og dermed reddet laget ett viktig poeng i gullkampen.

Mye av oppmerksomheten etter kampen fikk dommer Jonathan Moss, som sto bak tre mildt talt kontroversielle avgjørelser. Først viste han Jamie Vardy av banen etter å ha gitt spissen sitt andre gule kort for filming tidlig i andreomgang.

— Topp tre verste prestasjoner

Senere i omgangen utlignet Andy Carroll på straffespark etter at Winston Reid hadde gått i bakken i Leicesters 16-meter. Avgjørelsen så ut til å være av det billige slaget.

På overtid var det hjemmelagets tur til å få sjansen fra 11-metersmerket. Nok en gang så dommerens valg ut til å være kontroversielt. Dommerens innsats får blant andre den anerkjente, britiske journalisten Henry Winter til å reagere.

— Dette går inn på topp tre over de dårligste dommerprestasjonene jeg har dekket, skriver Winter.

Sammen med dagens dommer trekker han frem den italienske stordommeren Pierluigi Colllina, samt Tom Henning Øvrebøs omdiskuterte opptreden på Stamford Bridge i 2009, da Barcelona slo ut Chelsea etter flere diskutable episoder.

Heller ikke Andy Carroll, som scoret West Hams 1-1-mål, var spesielt imponert over dommeren.

— Et par avgjørelser var ikke de beste og skaffet dem uavgjort. Jeg er overrasket over at han ikke ga oss straffe tidligere, og mot slutten følte jeg det som han forsøkte å kompensere. Jeg tror det var det han forsøkte, for spilleren løp rett inn meg, sier spissen ifølge BBC, og sikter til situasjonen da han fikk straffespark mot seg på overtid.

Praktfullt kontringsmål

Jonathan Moss får derimot ikke noen skyllebøtte fra West Ham-trener Slaven Bilic.

— Kampen var vanskelig for dommeren. Jeg føler med ham, selv om det ikke var noen straffe, sier kroaten.

Publikum var klare for å en ny Leicester-fest, men den fikk nesten en voldsomt demper allerede før minuttet var spilt. Cheikou Kouyaté fikk heade etter et frispark, Kaster Schmeichel var på ballen med et tigersprang, og ballen trillet på streken før hjemmelaget fikk klarert.

De neste minuttene tok hjemmelaget mer over, og etter 18 minutter skulle de få uttelling.

1-0-scoringen kom på typisk Leicester-vis. West Ham var i ubalanse, og serielederen var nådeløs. Riyad Mahrez fant N'Golo Kanté, som hadde funnet seg plass midt i banen. Franskmannen spilte videre til Jamie Vardy, som så mange ganger tidligere var nådeløs alene med keeper.

Resten av omgangene var uten de store høydepunktene, og Leicester var 45 minutter unna en uhyre viktig trepoenger.

Vardy filmet seg til rødt kort

At Leicester nærmer seg gull i Premier League er sensasjonelt. I spissen for den bemerkelsesverdige sesongen har vært blant andre Jamie Vardy. Hurtigtoget har 22 mål i serien, men etter pausen kom han i fokus for noe helt annet.

Etter å ha fått gult kort i den første omgangen etter en sen takling, ble 29-åringen vist sitt andre gule kort etter en drøy time, for å ha filmet i West Hams 16-meter.

Snaue 10 minutter før slutt var det en ny kontroversiell dommeravgjørelse på King Power Stadium. Også denne gang i favør gjestene fra London.

Winston Reid gikk ned i feltet, og dommeren dømte det som så ut til å være en billig straffe etter Reids duell med Wes Morgan.

Og to minutter senere ble vondt til verre for Leicester. Cresswell mottok ballen utenfor 16-meteren og dundret ballen i nettet bak Kasper Schmeichel.

Men det skulle bli flere omdiskuterte situasjoner. Langt inn i overtiden gikk Jeffrey Schlupp i bakken etter en duell med Andy Carroll. Igjen ble det blåst det som så ut som en uhyre billig straffe.

Den satte Leonardo Ulloa i mål, og dermed ble det ett viktig poeng for hjemmelaget.

— Vår prestasjon var fantastisk. Dette poenget er veldig viktig psykisk, sier Leicester-manager Claudio Ranieri til BBC.

Vinner tittelrival Tottenham deres kamp mot Stoke i morgen, er avstanden opp til Leicester på fem poeng med fire serierunder igjen å spille.

Den nådeløse kulturministeren, Zlatans fremtid, «VIF-hetsen» og de store avsløringene fra Panama er blant temaene i siste utgave av Aftenpodden Sport:

Engelsk eliteserie fotball søndag, 34. runde:

Bournemouth – Liverpool 1-2 (0-2)

Mål: 0-1 Roberto Firmino (41), 0-2 Daniel Sturridge (45), 1-2 Joshua King (90).

11.386 tilskuere.

Joshua King spilte hele kampen for Bournemouth.

Leicester – West Ham 2-2 (1-0)

Mål: 1-0 Jamie Vardy (18), 1-1 Andy Carroll (str. 84), 1-2 Aaron Cresswell (86), 2-2 Leonardo Ulloa (str. 90).

32.104 tilskuere.

Rødt kort: Jamie Vardy (56, to gule), Leicester.

Arsenal – Crystal Palace 1-1 (1-0)

59.961 tilskuere

Mål: 1-0 Alexis Sánchez (45), 1-1 Yannick Bolasie (82).

Dommer: Roger East.

Gult kort: Joe Ledley, Scott Dann, Crystal Palace.