Eierne legger press på Guardiola – håper på tidenes beste sesong

Manchester City-treneren får en vanskelig jobb med å innfri eiernes mål.

Pep Guardiola hadde en brukbar debutsesong i Premier League. Presset er stort før neste sesong.  Foto: Claude Paris / TT / NTB Scanpix

fotball

Manchester Citys ambisiøse eiere går langt i å antyde at en ny troféløs sesong under Pep Guardiola ikke vil falle i god jord.

Guardiolas første sesong som manager i den blå delen av Manchester sto ikke i stil med det spanjolen tidligere har fått til. Titler ble det ingen av, og i ligaen var Guardiolas menn et godt stykke unna å være en seriøs trussel for ligamester Chelsea.

I mesterligaen ble det i tillegg exit allerede i åttedelsfinalen, hvilket ble en ny stor skuffelse.

Som trener i Barcelona og Bayern München radet Guardiola opp trofeer. Nå setter Citys styreformann Khaldoon Al Mubarak sin lit til at den magre sesongen var et hvileskjær fra spanjolen.

Legger lista høyt

– Vi skal gjøre alt vi kan for å vinne Premier League og mesterligaen. Det forblir våre store mål, sier Khaldoon til klubbens nettsider.

– Ambisjonen om å vinne mesterligaen, og forhåpentligvis å klare det, er en drøm som begeistrer meg hver eneste dag. Jeg vet vi kan gjøre det, tilføyer han.

City-sjefen drømmer samtidig også om noe enda større.

– Drømmen er å vinne «the Treble». Jeg ønsker å vinne tre titler, eller la oss gå for fire! Hvorfor ikke? Vi må ha det ønsket. Jeg har det, uten tvil, sier han, og legger til:

– City-eier Sjeikh Mansour minner meg om det hver eneste dag.

Rydder i spillerstallen

En liten smule nøkternhet viser samtidig styreformannen midt oppe i det hele.

– Vi klarer kanskje ikke å oppnå det, men vi skal i hvert fall prøve, sier han.

Manchester City ble nummer tre i Premier League denne sesongen. Nå starter jobben med å forberede sesongstarten til høsten. Manager Guardiola er for lengst i gang med å rydde opp i spillerstallen.

En rekke spillere er sendt ut døren, mens Monaco-spiller Bernardo Silva er hentet inn.

– Vi har en strålende spillerstall og en strålende trener. Vi er på rett vei. Jeg er optimistisk, sier styreformannen.

(©NTB)