Duo klar for TUIL: - De er den type spillere vi ønsker sterkest

TUIL har sikret seg to spillere med eliteseriebakgrunn for neste sesong.

KLARE: Vegard Lysvoll (til venstre) og Lars-Gunnar Johnsen (til høyre) er klar for nye år i TUIL. Her sammen med TUILs daglige leder Roger Ness.  Foto: MMS Lars Eidissen

fotball

Det dreier seg om klubbens mangeårige storscorer Vegard Lysvoll (26) og Lars-Gunnar Johnsen (24), som har signert henholdsvis ett— og toårsavtale med TUIL.

-Det er to utrolige flotte typer. De er i en veldig fin fotballalder. Og begge to har vært oppe og kjent på det øverste nivået i Norge. Det er viktig for oss å ha slike spillere som setter standarden, sier TUIL-leder Roger Ness.

Han bekrefter at duoen sklir rett inn i «lønnsadelen» til 2.-divisjonsklubben.

— Vi har holdt oss innenfor rammene vi jobber innenfor. Men de er den type spillere vi ønsker sterkest, sier Ness.

Lykkelig hjemkomst

Lars-Gunnar Johnsen er glad for å være tilbake i TUIL-drakt etter tre sesonger i TIL.

— Jeg kjenner TUIL godt og TUIL kjenner meg. Det er en klubb som har kommet langt og som har tradisjoner. Og som ønsker å ta ytterligere steg og utvikle seg videre. Jeg er helt sikker på at jegkan utvikle meg selv som spiller her, og bidra til at TUIL som klubb blir bedre.

24-åringen kom sterkt tilbake etter skade i fjor.

— Jeg er frisk og rask. Forrige sesong er et avsluttet kapittel og nå ser man bare fremover med en frisk og rask kropp.

Snart babylykke

Både Vegard Lysvoll og Lars-Gunnar Johnsen har flere fellestrekk enn at de ble klar for TUIL i dag. Snart blir begge fedre.

Lysvoll, som denne uken fullførte sin bachelorgrad i økonomi, sier at en signering som Johnsen gjør det mye lettere for han å gå på en ny sesong i 2.-divisjon.

— Det er klart det gjør. Man vet man får fra han. En veldig god spiller og en positiv tilvekst i TUIL. Det er mye enklere å signere et nytt år når slike spillere er på plass, sier Vegard Lysvoll.

Opprykkshåp

Begge spillerne tror TUIL kan knive helt i toppen i det som anses som en tøff andredivisjonsavdeling, med Follo ny fra fjorårets 1.-divisjon, og andre hardtsatsende lag i nord som Alta og Finnsnes.

— Jeg tror jeg har ganske bra statistikk med TUIL når det gjelder 2.-divisjon og opprykk, smiler Johnsen.

— Det er mange gode lag, Follo kom ned og vil naturlig nok være der oppe. Alta, Finnsnes er selvutnevnt topplag. Det er mange som har lyst til å væreder oppe. Men det gjelder for TUIL også. Jeg er helt sikker på at når seriestarten kommer, så vil vi være blant favorittene, sier Johnsen.