Dommer ga spiller rødt kort fordi han ikke takket for kampen

Tre straffespark og tre røde kort i 4. divisjonskamp.

Den rutinerte dommeren Bjarte Steinsbu delte ut tre røde kort og dømte tre straffespark da Skodje møtte Ørsta i 4. divisjon.  Foto: Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

fotball

Skodje — Ørsta 3–4

En 4. divisjonskamp som så ut til å ende med 3–3 og fred og fordragelighet mellom spillerne, eksploderte så det holdt da dommer Bjarte Steinsbu fra Brattvåg IL ga Ørsta straffespark flere minutter på overtid. For øvrig det tredje straffesparket i kampen.

Plutselig ble det vill vest på Skodje stadion. Skodje-spillerne så poenget glippe, og flere av dem raste mot dommer Steinsbu. Og både Skodjes keeper og backen som forårsaket straffen fikk direkte rødt kort.

I SKUDDET: Den rutinerte dommeren Bjarte Steinsbu fikk bruke fløyta og kortstokken ofte i 4. divisjonspremieren på Skodje stadion. Tre straffespark, tre røde kort og noen gule kort utenom er ikke dagligdags i lokalfotballen på Sunnmøre.   Foto: ARKIV

Men det røde kortet måtte fram nok en gang – etter at kampen var slutt. Da var det en Ørsta-spiller som fikk sitt andre gule, og dermed rødt, av Steinsbu.

Her er dommerens forklaring

Bjarte Steinsbu forklarer overfor smp.no hvorfor han ga de mange kortene:

– Jeg var sikker i min sak da Ørsta-spiss Mats Øvrebotten ble felt, jeg mener straffen var klar. Han som forårsaket straffesparket var direkte ufin i sin kommentar av meg som dommer, og jeg ga ham gult kort. Når han så applauderte kortet, fikk han et nytt. Og dermed rødt. Da straffen skulle skytes kom Skodjes keeper med veldig grovt språkbruk mot straffeskytteren, dermed ble det nytt direkte rødt kort. Slik språkbruk hører ingen steder hjemme på en bane.

– Provoserende oppførsel

– Og det tredje røde?

– Det kom som sagt etter at kampen var slutt. Vi i dommertrioen sto oppstilt i midtsirkelen og takket for kampen til de spillerne som kom bort. En av Ørsta-spillerne takket begge mine assistentdommere for kampen, men overså glatt å takke meg for kampen. Det er provoserende oppførsel, og fortjente et gult kort. Og når han hadde gult fra før ble det nok et rødt kort. Og jeg står inne for alle tre, fastslår den rutinerte dommeren.

– Er du hårsår, eller hva mener du er årsaken til at en ellers grei kamp utarter slik?

Mangler oppdragelse

– Jeg mener at en del spillere må lære seg oppdragelse, de kan ikke si og gjøre hva som helst bare fordi de er ute på en bane. Mot slutten var språkbruken under enhver kritikk!

Kampen endte altså 4–3 til gjestene fra Ørsta. Som ledet 2–0 ved pause. Men Skodje fikk to straffespark på to minutter midt i 2. omgang, begge satt inn av Eirik Nesset Hjelvik. Samme mann sendte Skodje foran på et frispark, men Ørsta utlignet ved Knut Erik Myklebust rett før slutt.

Og så startet levenet ...

Hør podkasten Sunnmørsball her:

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

fotball