Diouf er ferdig i Molde

Senegaleseren får ikke tilbud om kontrakt. Jakter ny klubb i Norge.

Får ikke kontrakt: MFK-angriperen Pape Paté Diouf er ledig på markedet fra januar.  Foto: ERIK BIRKELAND

fotball

Pape Paté Diouf har spilt sin siste kamp for Molde. Angriperens kontrakt går ut 31. desember og han får ikke nytt tilbud fra MFK.

– Det er riktig at kontrakten til Pape ikke blir forlenget. Vi har flere spillere enn vi har plass til i stallen for 2017, bekrefter Ole Gunnar Solskjær overfor Rbnett.

Diouf har etablert seg med familie i Molde og ønsker primært å fortsette karrièren i Norge. Etter det Rbnett forstår er det interesse fra klubber i eliteserien og 1. divisjon.

Solgt til FCK for 18 millioner kroner

Diouf kom til Molde fra SC de Rufisque i 2005. Etter en strålende vårsesong med 12 mål på 14 kamper signerte han fireårskontrakt med FC København og ble solgt for 18 millioner kroner sommeren 2011.

Oppholdet i Danmark ble ingen suksess. Etter lite spilletid ble Diouf leid tilbake til Molde høsten 2012. Sesongen etter var han på lån i Esbjerg og før 2014-sesongen ble han hentet tilbake til Molde. Høsten 2015 var han på et vellykket opphold i Odd, der han scoret fem mål på ti kamper.

For tida er Pape Paté Diouf på ferie i hjemlandet Senegal. Etter sesongens siste 2. divisjonskamp i oktober uttrykte han sin frustrasjon over lite spilletid i eliteserien og sin misnøye med den manglende tilliten fra Ole Gunnar Solskjær.

Usikkert om Gatt blir i Molde

Vegard Forren og Per Egil Flo er de to Bosman-spillerne som fikk tilbud fra Molde rett etter sesongslutt. Forhandlingene med Forren er lagt på is på grunn av stor avstand mellom krav og tilbud. Flo har fått et nytt tilbud fra Molde, men skal også være aktuell for Legia Warszawa og Slavia Praha.

Er Per-Egil Flo på vei til Tsjekkia?

Joshua Gatt skal fortsatt være ønsket av Ole Gunnar Solskjær, men det er ikke kjent om han fikk et skriftlig tilbud fra Molde før han reiste hjem til USA etter sesongslutt.

– Jeg er først og fremst glad for at Josh ble frisk og kom tilbake på banen for oss i 2016. Det er opp til ham selv og agenten (Mario Weger) å finne ut hva han ønsker å gjøre de neste årene, sier Solskjær.