Det tyske fotballforbundet tar selvkritikk etter Özil-saken

Fotballpresidenten tar selvkritikk etter ordkrigen med Mesut Özil.

Mesut Özil er i hardt vær for tiden  Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

fotball

Debatten har rast etter at Arsenal-stjernen Mesut Özil ga seg på det tyske landslaget.

I flere poster i sosiale medier anklaget han det tyske fotballforbundet for å være rasistiske, og at behandlingen han har fått er en av årsaken til at han ikke vil kle seg i den tyske drakten igjen.

– Jeg er tysk når vi vinner, men innvandrer når vi taper, skrev Özil.

Tysklands fotballpresident Reinhard Grindel tar selvkritikk for håndteringen av Özil-saken.   Foto: NTB scanpix

Bakgrunnen for konflikten er at stjernen stilte opp på et bilde sammen med Tyrkias omstridte president Erdogan.

I ettertid fikk Özil kritikk fra flere hold på landslaget, og kritiserte fotballpresident Reinhard Grindel for den manglende støtten under bråket rundt bildene.

Torsdag la fotballpresidenten i det tyske forbundet ut en pressemelding, hvor han tar selvkritikk for håndteringen av saken.

– Avskjedsbeskjeden fra Mesut Özil utløste en debatt om rasisme, og hvordan integreringen fungerer i fotballen. Som president vil jeg ikke å unnslippe denne debatten. I etterklokskapens lys skulle jeg som president ha slått fast at enhver form for rasisme er fullstendig uakseptabel, skriver Grindel i pressmeldingen.

Han avviser samtidig at fotballforbundet er plaget med rasisme, men at verdiene deres gjør at de er kritiske til den tyrkiske presidenten.

– Jeg beklager dypt at kritikken ble oppfattet som rasisme, skriver Grindel.

Hovedpersonen selv var ikke en del av troppen til Arsenal som møtte Atlético Madrid i Singapore torsdag. Han har fått støtte fra både lagkamerater og manager Unai Emery i striden.