Derfor mener RBK-treneren at Søderlund og Helland bør starte

Brutterns seierstips til Høgmo før kampen mot Aserbajdsjan: — Bruk mine gutter!

Kåre Ingebrigtsen vil ha Pål Andre Helland og Alexander Søderlund fra start fredag kveld.  Foto: Jon Olav Nesvold (NTB Scanpix)/Fredrik Varfjell (NTB Scanpix)/Montasje: Mats Slaastad Birkelund

fotball

Rosenborgs trener Kåre Ingebrigtsen er ikke i tvil. Sjansen for seier mot Aserbajdsjan øker betraktelig dersom Per-Mathias Høgmo velger å bruke Brutterns to egne disipler Pål André Helland og Alexander Søderlund fra start på Ullevaal.

— Jeg håper at Norge vinner – og det gjør de best med Pål André og «Søder» på banen. Høgmo bør velge noen med litt relasjonelle ferdigheter, og det har de to, sier RBK-treneren.

Helland trolig ute

Til tross for at Helland fikk sine første minutter for Norge mot Sverige sist, har de siste dagenes treninger vist at Høgmo sannsynligvis ikke velger å starte med RBK-vingen på fredag.

— Hadde Pål André vært skadefri hele vårsesongen, hadde han definitivt startet mot Aserbajdsjan. Nå er jeg usikker på om han gjør det, men jeg håper og tror det, sier Ingebrigtsen.

Høgmo ser i stedet ut til å foretrekke en 4-4-2 formasjon, med kaptein Per Ciljan Skjelbred ute til høyre - noe som altså innebærer benken for Helland.

Ber kritikerne tie

På topp ser det imidlertid ut til at Alexander Søderlund får tillitt fra start – på tross av sjansesløseriet mot Sverige. Bruttern mener de som kritiserte spissen etter Sverige-kampen kan ta seg en bolle.

— «Søder» var jo den første spissen på lenge som i det hele tatt evnet å komme seg til målsjanser. Han ble bare litt utålmodig. Det er bare et tidspørsmål før han scorer for Norge, sier han.