Denne mannen blir ny Bayern München-trener

Bayern München bekreftet fredag at kroaten Niko Kovac blir lagets nye trener fra neste sesong.

Niko Kovac blir Bayern Münchens nye trener fra neste sesong og starter i jobben 1. juli. Foto: Hasan Bratic, DPA via AP / NTB scanpix 

fotball

46-åringen kommer fra trenerjobben i Eintracht Frankfurt.

Hen etterfølger 72-årige Jupp Heynckes, som med stor suksess har vikariert som Bayern-trener siden Carlo Ancelotti fikk sparken i fjor høst. Heynckes velger å gå tilbake til pensjonistenes rekker.

Flere tyske medier meldte allerede torsdag at Kovac får jobben i Bayern.

Fredag ettermiddag bekreftet klubbens sportsdirektør Hasan Salihamidzic at det blir slik. Kovac får en treårskontrakt og starter i jobben 1. juli.

– Han er den perfekte trener for oss. Niko kjenner denne klubbens karakterer og struktur, vår DNA. Vi har et svært godt forhold fra før, og han er både hardt arbeidende og omhyggelig i måten han jobber. Det er akkurat hva vi trenger, sa Salihamidzic.

Jupp Heynckes overlater ansvaret i Bayern München til Niko Kovac.   Foto: REUTERS/ Ralph Orlowski / NTB Scanpix

Klausul

Klubben har vært på trenerjakt siden siste forsøk på å overtale Heynckes til å fortsette ble avslått. Thomas Tuchel takket nei til samtaler med klubben. I motsetning til andre kandidater som Ralph Hasenhüttl (Leipzig) og Julian Nagelsmann (Hoffenheim) har Kovac ifølge Kicker en klausul i sin kontrakt som tillater ham å bytte jobb.

Kovac ble født i Berlin, der hans foreldre var gjestearbeidere fra det daværende Jugoslavia. Han vokste opp i Tyskland og spilte for tyske klubber det meste av sin fotballkarriere, deriblant noen sesonger for Bayern München.

Landslagsfotball spilte han for Kroatia, i tiden 1996 til 2009, de fem siste årene som kaptein. Han mistet VM-sluttspillet i 1998, da det ble kroatisk bronse, på grunn av skade.

Suksess

Eintracht Frankfurt er hans første klubblag som hovedtrener. Han fikk jobben i 2016 og berget laget fra nedrykk. I fjor tok han laget til cupfinale, og denne sesongen kjemper laget om å kvalifisere seg til mesterligaen. Laget er også i semifinale i cupen mot Schalke neste uke.

Kovac var landslagssjef for Kroatia fra 2013 til 2015. I den jobben fikk han etter hvert spillerne mot seg, og han fikk sparken etter 0-2-tapet for Norge i EM-kvalifisering i september 2015.

(©NTB)