Demidov om pausepraten: - Det var mye bannskap og skjellsord

Branns imponerende snuoperasjon startet i garderoben.
fotball

Man kunne se det på TV rett etter at dommeren hadde blåst for pause. Vadim Demidov var svart i øynene, og lirte av seg gloser som ikke egnet seg for barn. På amerikansk fjernsyn hadde det korte intervjuet bare vært et eneste langt «biip». Intervjuet var bare et forvarsel.

For også Lars Arne Nilsen fra Sotra vest kan tenne til. Sammen med Demidov satte han skapene grundig på plass bare et steinkast fra Ikea-utsalget.

Vadim Demidov scoret for Brann og ble matchvinner mot Åsane.  Foto: Ørjan Deisz

— Jeg var rasende. Jeg var jævla forbanna, det var alle, det var Lars Arne, også. Vi måtte begynne å krige. Vi må ha den innstillingen der i hver eneste kamp. - Hva ble sagt?

— Det var mye bannskap og skjellsord. Allt måtte ta et oppgjør med seg selv, om de vil være her eller ikke.

— Følte oss flaue

Der Åsane før pause var best i alt, tok Brann nå over. Dueller ble vunnet, haker hevet, brystkasser skjøvet frem. Først reduserte Bismar Acosta etter at en desperat Jonas Grønner lå vannrett i luften for å forsøke å stange ballen inn. Deretter skallet Marcus Pedersen utligningen i mål. Til slutt var det mannen med det sorte blikket - Vadim Demidov - som headet inn vinnermålet.

— Vi har skjønt at vi ikke er bedre enn vi er. Vi må kjempe, og deretter vise kvalitetene våre når ting åpner seg etter hvert, sier Demidov.

Stopperen gikk foran med kontante beskjeder og motiverende meldinger. Han var igjen kaptein, men har ikke fått beskjed om bindet er hans ut sesongen.

— Det har jeg ikke, men i mitt hode skal jeg være en leder, uansett, sier han.

Han avslører at det ikke var veldig mye faglig innhold i pausepraten - selv om Brann la om til 3-5-2, med Erik Huseklepp som en slags venstreback i 2. omgang.

— Det var lite fag. Hvis det er et nytt fag som heter banning, så var det i så fall det vi drev med. Vi var forbannet. Lars Arne holdt en tale, som virkelig ga oss et spark i ræven. Vi følte oss flaue i pausen.

- Når scoret du mål sist?

— Det er lenge siden. Det husker jeg ikke, altså. Sikkert da vi vant gull med Rosenborg.

- Ga dem ti minutter

Nilsen var i ekstase etter snuoperasjonen. Men ikke mer glad enn at han husket det som hadde skjedd før pause.

— Jeg har ikke lyst å si så mye om det som skjedde i pausen.

- Det var klar tale, så vidt jeg skjønner?

— Det kan hende. Ja, det var det vel. Vi kan ikke fremstå sånn. Det går ikke. Det var ikke slik at jeg skjelte dem ut, men vi kunne ikke fremstå sånn. Jeg ga dem ti minutter. Ellers kom jeg til å ta dem av banen, forteller Nilsen.

Han roser kapteinen sin for måten han fremsto på. I 2. omgang...

— Vi må ha ledere. Demidov kommer etter hvert. Jeg ser ikke så veldig mange som står frem i 1. omgang. Men i pausen er han med på det. Vi må ha de som har vært ute en vinternatt før. De må i hvert fall ikke gjemme seg.

Tidspunktet for snuoperasjonen kunne ikke vært bedre. Brann har fått en ny giv ettter trenerskiftet. Et flaut tap mot lille Åsane kunne stanset hele flyten. Nå får Brann-spillerne i stedet tre dager fri, før de vender tilbake til treningsfeltet for å øve inn Nilsens spillestil før møtet med Sogndal om to uker.

— Det var en utrolig viktig seier. Egentlig er jeg litt glad for at det skjedde. At vi fikk en lærepenge igjen. At vi skjønner hva som gjør oss gode og hva vi gjør når ting ikke fungerer.

Et nederlag mot Åsane ville Nilsen hatt vondt for å akseptere.

— Det er Åsane. En bydelsklubb som ikke skal slå Brann. Så enkelt er det.