Demidov klar for norsk klubb: – Jeg hadde ikke kommet om det ikke var mulig å vinne noe

Den tidligere RBK- og Brann-midtstopperen signerte toårskontrakt med Stabæk.

Vadim Demidov spilte for Brann fra 2014 til 2016.   Foto: NTB scanpix

fotball

Stabæk presenterte onsdag kveld sin nye midtstopper.

Vadim Demidov har tidligere spilt for blant annet Rosenborg, Real Sociedad, Eintracht Frankfurt, Brann og Minnesota United. Han har signert signert en toårskontrakt med Stabæk.

– Dette blir veldig spennende. Det finnes veldig mange gode talenter i klubben, og jeg gleder meg til å være en del av Stabæk. Jeg hadde ikke kommet hit om det ikke var mulig å vinne noe, sier han ifølge Budstikka.

I tillegg til at Demidov skal spille for A-laget vil han også få rollen som mentor på akademiet for unge spillere, opplyser sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen.

– Vi må huske at Demidov er en spiller med mange år igjen på fotballbanen, og er etter min mening en av de beste spillerne i Eliteserien. Vi ønsker å være den beste spillerutviklingsklubben i Skandinavia, og da trenger vi erfaring også fra toppnivå. Vi skal bygge ham opp i kampform innen en måneds tid. Det er bare viktig å unngå skader og slikt, sier Olsen ifølge NTB.

Det er også en rolle han etter planen skal fortsette med etter karrièren.

– Jeg er en vinner, og jeg vil være en lederskikkelse i klubben og for de unge spillerne, sier han ifølge Budstikka.

Demidov erstatter Morten Morisbak Skjønsberg, som la opp etter forrige sesong. Han kommer fra Minnesota United i Major Soccer League. Han var en skuffelse i den amerikanske ligaen, og klubben kjøpte han ut av kontrakten.

Han fikk tre kamper for klubben - tre kamper som alle endte med tap. Han mistet fort plassen sin i forsvarsrekken til Francisco Calvo.