Demidov kan ende opp i amerikansk klubb

Minnesota United skal være nær å signere den tidligere Brann-kapteinen.

Vadim Demidov kan ende opp i USA.  Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

fotball

Det amerikanske nettstedet Fiftyfive.one melder at Demidov er aktuell for klubben Minnesota United. Laget har sin hjemmebane i Minneapolis og Demidov kan komme til å spille på en gigantisk stadion med plass til over 50.000 tilskuere.

Det var BA som først siterte nyheten i Norge.

– Kilder har bekreftet til Fiftyfive.one at Vadim Demidov er i fremskutte samtaler med Minnesota United om en overgang til klubben i januar, skriver nettstedet.

Fiftyfive.one: Minnesota United close to landing Vadim Demidov

30 år gamle Demidov har spilt de siste tre årene i Brann, med høydepunktet i fjor, da han var kaptein på laget som tok sølv i eliteserien. Etter at kontrakten hans gikk ut, ble det klart at Demidov ikke ønsket å forlenge med Brann og heller utforske sine muligheter i utlandet.

Fotballekspert Kristian Heneage er sitert på det amerikanske nettstedet på at Demidov vil passe perfekt på Minnesota Uniteds midtbane sammen med Mohammed Saeid.

– Demidov har ikke så stor fysisk tilstedeværelse. Jeg kan se for meg at han vil slite med en del av spissene i MLS ... Som sentral midtbanespiller kan han dra nytte av sin gode pasningsfot og blikk, sier Heneage til fiftyfive.one.

Minnesota Uniteds talsmann kunne ikke bekrefte interessen for Demidov overfor Fiftyfive.one.

«Opptatt med å spise pizza og kan ikke bekrefte Demidov», var talsmannens svar til nettstedet.

Minnesota United er en helt fersk klubb, stiftet i 2015, ifølge Wikipedia. I 2017 skal laget spille i Western Conference i MLS. Det er første gang laget skal spille i MLS.